Zimbabwe

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Harare
Andere grote steden: Bulawayo, Chitungwiza en Mutare
Munteenheid: Amerikaanse dollar (USD) en Zimbabwaanse dollar (ZWD)
Oppervlakte: 390.757 km²
Inwoners: 12.619.600 (2012)
 

Zimbabwe is een land in het zuiden van Afrika. Het land grenst in het noordwesten aan Zambia, in het oosten aan Mozambique, in het zuiden aan Zuid-Afrika en in het zuidwesten aan Botswana. Daarnaast is het slechts tientallen meters verwijderd van de Caprivistrook, onderdeel van Namibië. Het landschap van Zimbabwe is erg gevarieerd, waarbij het grootste deel van het land op een hooggelegen plateau ligt tussen de 1000 en 2000 meter. Langs de grens met Mozambique loopt het landschap op tot een maximale hoogte van 2592 meter (de berg Nyangani). In het westen van Zimbabwe ligt een deel van de Kalahari-woestijn en in het zuiden, richting Zuid-Afrika, bevinden zich voornamelijk savannes.

Reisinformatie Zimbabwe

Tijdsverschil:
In Zimbabwe is het tijdens onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland. Er is geen tijdsverschil tijdens onze zomertijd.
Afstand A'dam-Harare:
8210 km
Vliegduur:
Ongeveer 10 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Zimbabwe is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Zimbabwe.
Visum:

Ja

Reizen naar Zimbabwe:

Goedkope vliegtickets Zimbabwe
Vakantie en rondreizen Zimbabwe

 

Talen

In Zimbabwe zijn Engels, Ndebele en Shona de officiële talen. Daarnaast worden nog verschillende andere lokale talen gesproken.

Beste reistijd Zimbabwe

De beste reistijd voor Zimbabwe is juni tot en met september (de wintertijd). Het is deze periode gemiddeld 20 tot 25 graden en er valt vrijwel geen regen. Tijdens de zomertijd kan het erg heet worden in Zimbabwe, maar kan er veel regen vallen.

Vaccinaties en inentingen

Voor Zimbabwe worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Zimbabwe naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste gedeelte, ongeveer 50 procent, van de bevolking van Zimbabwe is christelijk. Ook hebben de traditionele Afrikaanse religies een grote invloed in het dagelijks leven van de Zimbabwanen.

Populaire bezienswaardigheden

Zimbabwe door haar prachtige natuur en vele wildparken een populair vakantieland in Afrika. Eén van de mooiste en populairste nationale parken van het land is Victoria Falls National Park, op de grens met Zambia. In dit park leven olifanten, neushoorns en buffels, maar de meeste bezoekers komen hier vanwege de majestueuze Victoriawatervallen (Victora Falls) in de Zambezi rivier. Het grootste park van het land is het nationale park Hwange. Dit park ligt aan de rand van de Kalahari-woestijn en heeft een grote diversiteit aan dieren. Zo kun je er grote kuddes olifanten en buffels, maar ook leeuwen, zebra's en giraffen zien. Ook heel mooi is het Gonarezhou National Park, dat samen met onder andere het Krugerpark in Zuid-Afrika en het Limpopo National Park in Mozambique het Great Limpopo Transfrontier Park vormt. De dieren die hier leven zijn vrij om zich tussen de verschillende landen en parken te verplaatsen. Het bijzonderste park is waarschijnlijk het nationale park Mana Pools. De is het enige park (met leeuwen) waar je zonder gids mag rondlopen. Of kano hier tussen de nijlpaarden en krokodillen op de Zambezit rivier. Het grootste en mooiste meer van Zimbabwe is het 290 kilometer lange en 32 kilometer brede Karibameer. Dit meer is ontstaan na de bouw van de Karibastuwdam en in de ondiepere delen komen krokodillen en nijlpaarden voor. Een populaire bezienswaardigheid in Zimbabwe is Groot-Zimbabwe (Great Zimbabwe). In dit gebied staan verschillende ruïnes uit de 13e eeuw. Deze gebouwen zijn gebouwd van graniet en staan op de Werelderfgoedlijst. Ook hoofdstad Harare is een bezoek waard. Bezienswaardigheden hier zijn een groot aantal musea en galeries, de Botanische Tuin, de Curio markt in de wijk Mbare en de Harare Gardens. Vanaf de granieten heuvel 'kopje' in het zuid-westelijke deel van de stad heb je een mooi uitzicht over Harare.

Reisgidsen Zimbabwe

reisgidsen-zimbabwe

Koop bovenstaande Zimbabwe reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Zimbabwe.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 22:23 uur
Categorieën: Afrika