Wit-Rusland (Belarus)

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Minsk
Andere grote steden: Homel, Mahiljow en Vitsebsk
Munteenheid: Wit-Russische roebel (BYR)
Oppervlakte: 207.600 km²
Inwoners: 9.643.566 (2012)
 

Wit-Rusland (Belarus) is een land in Oost-Europa. Het land grenst in het noordwesten aan Litouwen, in het noorden aan Letland, in het oosten aan Rusland, in het zuiden aan Oekraïne en in het westen aan Polen. Tot 1991 was Wit-Rusland onderdeel van de Sovjet-Unie. Het land ligt in het Russische Laagland en wordt doorkruist door enkele heuvels. Het landschap wordt gedomineerd door grote vlaktes en bossen en in het zuiden van Wit-Rusland bevinden de Pripjatmoerassen. Het hoogste punt van het land is de Dsjarschynskaja Hara met 345 meter en ligt in de buurt van hoofdstad Minsk.

In Brest bevindt zich een oud fort uit de Tweede Wereldoorlog.

In Brest bevindt zich een oud fort uit de Tweede Wereldoorlog.

Reisinformatie Wit-Rusland (Belarus)

Tijdsverschil:
In Wit-Rusland is het tijdens onze zomertijd 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Minsk:
1515 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Wit-Rusland is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Wit-Rusland.
Visum:
Ja
 

Talen

In Wit-Rusland zijn Russisch en Wit-Russisch de officiële talen. Daarnaast wordt er ook Pools gesproken.

Beste reistijd Wit-Rusland (Belarus)

De beste reistijd voor Wit-Rusland is in de maanden juni, juli en augustus. Met gemiddeld 20 tot 25 graden zijn dit de warmste maanden, maar er valt ook de meeste regen. De winters zijn erg koud in Wit-Rusland.

Vaccinaties en inentingen

Voor Wit-Rusland worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Wit-Rusland naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 80 procent van de bevolking van Wit-Rusland behoort tot de Russisch-orthodoxe en Wit-Russisch-orthodoxe kerk. Daarmee zijn het veruit de grootste religies in het land. Daarnaast gaat ook een deel naar de rooms-katholieke en protestantse kerk is woont er een minderheid moslims en joden in Wit-Rusland.

Populaire bezienswaardigheden

De hoofdstad en tevens economisch en cultureel centrum van Wit-Rusland is Minsk. Deze stad ligt in het hart van het land aan de rivier de Svislatsj. Minsk beschikt over een Stalinistische architectuur en heeft een aantal mooie bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld in de oude binnenstad, waar je verschillende mooie kathedralen en kerken, het stadhuis en het Heldenmonument op het Overwinningsplein kunt bekijken. Ook een bezoek aan het Traneneiland van Minsk is een bezoek waard. In voorstad Troitskoye Predmestie kun je zien hoe Minsk er vroeger moet hebben uitgezien. Andere mooie plaatsen zijn Polatsk, Homel en Brest. In die laatste plaats staat een oud fort uit de Tweede Wereldoorlog. Voor prachtige natuur ga je naar het nationale park Białowieża (Belevezhskaja Pushcha in het Wit-Russisch), niet ver van Brest vandaan. In de oerbossen van dit park leven Europese bizons, elanden en wilde zwijnen. Het park staat op de Werelderfgoedlijst en ligt zowel in Wit-Rusland als in Polen.

 

Door:
Bijgewerkt: 14 oktober 2013, 10:27 uur
Categorieën: Europa