Westelijke Sahara

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: El Aaiún
Andere grote steden: Boujdour, Dakhla en Smara
Munteenheid: Marokkaanse dirham (MAD)
Oppervlakte: 266.000 km²
Inwoners: 522.928 (2012)
 

De Westelijke Sahara is een gebied in het noordwesten van Afrika en grenst in het noorden aan Marokko, in het noordoosten aan Algerije en in het oosten en zuiden aan Mauritanië. Daarnaast heeft het in het westen een kustlijn aan de Atlantische Oceaan. Tot 1975 was de Westelijke Sahara een kolonie van Spanje. Sindsdien is de status van het gebied omstreden. In 1975 claimde Marokko het gebied, maar in 1976 werd de 'Arabische Democratische Republiek Sahara' (ADRS) uitgeroepen als een onafhankelijke staat. Ongeveer 75 procent wordt nu bestuurd door Marokko en 25 procent door de ADRS. Het landschap van de Westelijke Sahara kenmerkt zich voornamelijk door woestijnen en langs de kust liggen brede zandstranden.

Reisinformatie Westelijke Sahara

Tijdsverschil:
In de Westelijke Sahara is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-El Aaiún:
3185 km
Vliegduur:
Ongeveer 4 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in de Westelijke Sahara is een paspoort noodzakelijk dat nog geldig is na vertrek uit de Westelijke Sahara.
Visum:
Nee
 

Talen

De officiële taal in de Westelijke Sahara is Arabisch. Daarnaast wordt er ook Spaans en Frans gesproken.

Beste reistijd Westelijke Sahara

De beste reistijd voor de Westelijke Sahara is in het voor- en najaar. In de maanden april, mei, augustus en september schommelt de gemiddelde temperatuur tussen 20 en 25 graden. In de zomermaanden kan het in de binnenlanden erg warm worden in de Westelijke Sahara.

Vaccinaties en inentingen

Voor de Westelijke Sahara (Marokko) worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over de Westelijke Sahara (Marokko) naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van de Westelijke Sahara hangt de soennitische islam aan en daarmee is het veruit de grootste religie.

Populaire bezienswaardigheden

Grote delen van de Westelijke Sahara zijn onbegaanbaar en er wordt aangeraden niet van de grote wegen af te wijken. Het gebied bestaat voornamelijk uit woestijnen, wat de grootste aantrekkingskracht van de Westelijke Sahara is. Tijdens een rondreis heb je prachtige vergezichten en kom je mooie zandduinen tegen. Ook beschikt het gebied over een aantal leuke plaatsen. Bijvoorbeeld Boujdour, dat aan de Atlantische kust ligt en over mooie stranden beschikt. Een andere leuke plaats is hoofdstad El Aaiún (Laâyoune). Ook hier vind je een aantal mooie stranden en in de stad heb je leuke Marokkaanse winkeltjes. In de stad Smara zijn nog restanten van een oud fort te bezichtigen.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:54 uur
Categorieën: Afrika