Wales

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Cardiff
Andere grote steden: Swansea, Newport en Wrexham
Munteenheid: Britse pond (GBP)
Oppervlakte: 20.761 km²
Inwoners: 2.921.100 (2011)
 

Wales ligt op een schiereiland in het westen van het eiland Groot-Brittannië. Het maakt samen met Engeland, Noord-Ierland en Schotland deel uit van het Verenigd Koninkrijk, dat in West-Europa ligt. Wales grenst in het oosten aan Engeland en heeft verder een kustlijn aan het Kanaal van Bristol in het zuiden, het Sint-Georgekanaal in het zuidwesten en de Ierse Zee in het noordwesten en noorden. Naast het vasteland heeft Wales nog een aantal eilanden, waarvan Anglesey de grootste is. Wales is erg groen en het grootste deel wordt gedomineerd door heuvels en bergen, vooral in het noorden en midden van het land. De hoogste berg van Wales is de Snowdon (1085 meter) en ligt in het noorden. De grootste steden liggen vrijwel allemaal in het zuiden van het land.

Reisinformatie Wales

Tijdsverschil:
In Wales is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Afstand A'dam-Cardiff:
565 km
Vliegduur:
Ongeveer 1 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Wales is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
 

Talen

In Wales zijn Engels en Welsh de officiële talen.

Beste reistijd Wales

De beste reistijd voor Wales is in de maanden juni, juli en augustus. Het is er dan met gemiddeld 20 tot 25 graden aangenaam warm. Net als de rest van het jaar kan het ook deze periode veel regenen, maar de zon maakt veel goed.

Vaccinaties en inentingen

Voor Wales zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Wales naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 55 procent van de bevolking van Wales is christelijk, waarbij de protestanten de overhand hebben. Ook de rooms-katholieke kerk heeft veel aanhangers. Niet-christelijke religies zijn vrijwel niet vertegenwoordigd in Wales. Ongeveer 35 procent is niet gelovig.

Populaire bezienswaardigheden

Wales is vooral bekend door haar prachtige en soms nog ongerepte natuur. Ook heeft Wales een spectaculaire kustlijn. Dit zie je terug in het nationale park Pembrokeshire Coast, in het noorden van het land. Een ander mooi park in Wales is het Brecon Beacons National Park. Dit park is niet alleen geschikt om te wandelen, maar je kunt er ook kamperen, vissen en bergbeklimmen. In het park lopen pony's en schapen los. Aan dit park ligt het prachtige historische stadje Brecon. Het derde nationale park van Wales is het Snowdonia National Park, dat het grootste gedeelte van Noord-Wales inneemt. Ten noorden van Wales ligt het eiland Anglesey. Dit eiland is via een brug vanaf het vasteland bereikbaar. Naast de prachtige kust is een kasteel uit de 13e eeuw, dat gebouwd werd door King Edward, het bezoeken waard. Een ander mooi kasteel vind je in Pembroke, in het zuiden van Wales. In Pembroke Castle kun je door eindeloze tunnels en gangen lopen en er zijn regelmatig tentoonstellingen over de Middeleeuwen. Ook in hoofdstad Cardiff staat een prachtig kasteel; Cardiff Castle. Andere bezienswaardigheden in Cardiff zijn St. John's Church, het nationale museum en Queen Street, de belangrijkste winkelstraat van de stad. Andere leuke steden in Wales zijn Swansea, Newport, Bangor en Holyhead.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:54 uur
Categorieën: Europa