Vietnam

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Hanoi
Andere grote steden: Ho Chi Minh Stad (Saigon), Hai Phong en Can Tho
Munteenheid: Vietnamese dong (VND)
Oppervlakte: 330.957 km²
Inwoners: 91.519.289 (2012)
 

Vietnam is een land op het Indochina-schiereiland in Zuidoost-Azië. Het land grenst in het noorden aan China, in het westen aan Laos en in het zuidwesten aan Cambodja. Daarnaast heeft het een lange kustlijn aan de Golf van Tonkin in het oosten, de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten en de Golf van Thailand in het zuidwesten. Het landschap is erg divers en kan worden onderverdeeld in vijf regio's. In het noorden bevindt zich het berglandschap van het Yunnan-hoogland die over gaat in de vruchtbare vlaktes langs de delta van de Rode Rivier, waar hoofdstad Hanoi zich bevindt. Het centrale deel van Vietnam wordt gedomineerd door het Annamese Hoogland, in het oosten bevinden zich lange kuststroken en in het uiterste zuiden ligt de Mekong-delta, een vruchtbare en dichtbevolkte vlakte waar ook de grootste stad van het land, Ho Chi Minh Stad, ligt.

De Halong Baai, één van de meest schilderachtige en karakteristieke plekken van Vietnam.

De Halong Baai, één van de meest schilderachtige plekken van Vietnam.

Reisinformatie Vietnam

Tijdsverschil:
In Vietnam is het tijdens onze zomertijd 5 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 6 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Hanoi:
8890 km
Vliegduur:
Ongeveer 12 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Vietnam is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Vietnam.
Visum:

Ja (Officieel visum Vietnam)

Reizen naar Vietnam:

Goedkope vliegtickets Vietnam
Vakantie en rondreizen Vietnam

Vietnam reizen

 

Talen

In Vietnam is Vietnamees de enige officiële taal.

Beste reistijd Vietnam

De beste reistijd voor Vietnam is tussen december en februari. In het noorden wordt het dan tussen de 22 en 27 graden en in het zuiden ongeveer 31 graden, maar de luchtvochtigheid is deze periode laag in het hele land. Het regenseizoen duurt van april tot en met oktober.

Vaccinaties en inentingen

Voor Vietnam worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Vietnam naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Godsdienstige praktijken worden door de regering afgeraden in Vietnam. Hoewel ongeveer 85 procent van de bevolking zich identificeert met het boeddhisme, is officieel slechts 8 procent boeddhistisch. De andere 'grote' religie is het rooms-katholicisme (7 procent).

Populaire bezienswaardigheden

Voordat je naar Vietnam op vakantie gaat moet je eerst een visum aanvragen. Een visum Vietnam aanvragen kan gelukkig snel en eenvoudig. Een bezoek aan Vietnam is niet compleet zonder een bezoek aan de Halong Baai (dat de Dalende Draak betekent), in het noorden van het land. Deze baai is één van de meest schilderachtige en karakteristieke plekken van Vietnam. In een gebied van 1500 km² rijzen ongeveer 3000 kalksteeneilanden uit het water op. Sommige eilanden beschikken over stranden en grotten, maar het is al heel mooi om er alleen tussendoor te varen. Ook heel bijzonder is de Mekong delta, dat omgeven is met rijstvelden en bossen. Bezoek bijvoorbeeld de drijvende markt op de Mekong rivier. Een ander mooi gebied is het nationale park Phong Nha-Kẻ Bàng, dat tot de grootste kalksteenlandschappen ter wereld behoort en op de Werelderfgoedlijst staat. Je vindt er onder andere ondergrondse rivieren en honderden bijzondere grotten. Het mooiste strand van Vietnam bevindt zich zonder meer bij de stad Nha Trang, waar je bovendien prachtig helderblauw water hebt en een mooie onderwaterwereld. Voor meer rust ga je naar de eilanden die hier niet ver van de kust liggen. Of ga naar het eiland Phu Quoc, dat ook over prachtige parelwitte stranden beschikt. Andere mooie stranden vind je bij de stad Phan Thiet, waar Rang Beach en Bai Rang het populairst zijn. De grootste stad van het land is Ho Chi Minh Stad (het voormalige Saigon). Als je je zenuwen de baas bent is het erg leuk om door deze drukke metropool te fietsen. Bezienswaardigheden in deze stad zijn de Notre Dame kathedraal, de Thien Hau tempel, de Giác Lâm pagode en de Binh Tay markt. In hoofdstad Hanoi zijn vooral de oude stad en de mooie meren een bezoek waard. Volgens veel mensen is Hué echter de mooiste stad van Vietnam. In deze stad bevindt zich de keizerlijke stad, waar de keizer vroeger woonde. Deze stad bezit nog torens, een buitenmuur, grachten, kanalen en veel ruïnes. De Thien Mu pagode is misschien wel het bekendste bouwwerk van Vietnam.

 

Door:
Bijgewerkt: 23 januari 2019, 20:59 uur
Categorieën: Azië