Verenigde Arabische Emiraten

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Abu Dhabi
Andere grote steden: Dubai, Sharjah en Al Ain
Munteenheid: VAE-dirham (AED)
Oppervlakte: 83.666 km²
Inwoners: 8.264.070 (2010)
 

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is een land in het Midden-Oosten in het zuidwesten van Azië. Het land ligt in het zuidoosten van het Arabisch Schiereiland en grenst in het zuidwesten aan Saoedi-Arabië en in het oosten en noorden aan Oman. In het noordoosten van de Verenigde Arabische Emiraten ligt Madha, een exclave van Oman. Naast het vasteland liggen er ook nog ongeveer 200 eilanden voor de kust. Hoewel AbuDhabi de hoofdstad van het land is, is Dubai de grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten. Veruit het grootste deel van het land, ongeveer zeventig procent, wordt ingenomen door de Rub al Khali woestijn. In het oosten ligt het Hajargebergte en langs de kust liggen zoutmoerassen en stranden. De meeste inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten wonen in de (moderne) steden langs de kust.

Het luxueuse hotel Burj al Arab in Dubai.

Het luxueuse hotel Burj al Arab in Dubai.

Reisinformatie Verenigde Arabische Emiraten

Tijdsverschil:
In de Verenigde Arabische Emiraten is het tijdens onze zomertijd 2 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 3 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Abu Dhabi:
5170 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten.
Visum:

Nee (bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten ontvang je een gratis stempel in je paspoort dat 30 dagen geldig is)

Reizen naar Verenigde Arabische Emiraten:

Goedkope vliegtickets Dubai
Vakantie en rondreizen Verenigde Arabische Emiraten

 

Talen

In de Verenigde Arabische Emiraten is Arabisch de enige officiële taal. Daarnaast wordt door een groot deel van de bevolking Engels gesproken.

Beste reistijd Verenigde Arabische Emiraten

De beste reistijd voor de Verenigde Arabische Emiraten is tussen november en maart. Het is er dan met gemiddeld 25 tot 30 graden koeler dan in de zomermaanden, als het in de Verenigde Arabische Emiraten 40 graden kan worden. In de wintermaanden kan er echter af en toe wel een druppel regen vallen, maar veel zal dit nooit zijn.

Vaccinaties en inentingen

Voor de Verenigde Arabische Emiraten worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over de Verenigde Arabische Emiraten naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De islam is de staatsgodsdienst in de Verenigde Arabische Emiraten. Ongeveer 75 procent van de bevolking hangt deze religie aan, waarbij dit overwegend de soennitische stroming betreft. Daarnaast is ongeveer 15 procent hindoeïstisch en 9 procent christelijk.

Populaire bezienswaardigheden

Wie aan de Verenigde Arabische Emiraten denkt, denkt vooral aan wolkenkrabbers. En dan met name in emiraat Dubai. De gelijknamige stad is in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een metropool waar alles mogelijk lijkt. Zo heeft het voor de kust kunstmatige eilanden gebouwd in de vorm van de wereld en een palm. In 2010 is in Dubai bovendien het hoogste gebouw ter wereld geopend. Vanaf het uitkijkplatform op de 828 meter hoge Burj al Khalifa heb je een verbluffend uitzicht over de emiraat. Je moet alleen geen last van hoogtevrees hebben. Andere bezienswaardigheden in Dubai zijn de Jumeirah Moskee, het grootste winkelcentrum ter wereld de Dubai Mall, de Mall of the Emirates (inclusief indoor skibaan), het oude stadsdeel Bastakiya, de mooie stranden en het vijfsterrenhotel Burj al Arab, dat de vorm heeft van een zeil van een dhow (Arabisch schip). Ook leuk is de Creek-tour, waarbij je op een dhow de prachtige skyline van Dubai kunt bekijken. Ook in hoofdstad Abu Dhabi is veel mogelijk. Populaire bezienswaardigheden zijn hier de Sjeik Zayed Moskee, het Yas Marina racecircuit, Ferrari World, zevensterrenhotel Emirates Palace en de Abu Dhabi Heritage Village. Iets authentieker is de stad Fujairah, waar je iedere dag van de week naar de 'vrijdagmarkt' kunt. De mooiste stranden van de Verenigde Arabische Emiraten vind je in de emiraat Ajman en voor het grootste waterpark ga je naar Al Qaywayn, waar je in het Dreamland Aqua Park van maar liefst dertig glijbanen kunt. Buiten de steden bestaat het land voornamelijk uit woestijn. In deze woestijn is Wadi-Bashing een populaire attractie. Wadi-Bashing is een rit in een jeep door uitgedroogde rivierbeddingen en over zandduinen. Deze woestijnsafari's zijn in iedere grote plaats te boeken.

Reisgidsen Verenigde Arabische Emiraten

reisgidsen-verenigde-arabische-emiraten

Koop bovenstaande Verenigde Arabische Emiraten reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over de Verenigde Arabische Emiraten.

 

Door:
Bijgewerkt: 8 juni 2018, 21:08 uur
Categorieën: Azië