Vaticaanstad

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Vaticaanstad
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 0,44 km²
Inwoners: 836 (2012)
 

Het dwergstaatje Vaticaanstad ligt op het Apennijns Schiereiland in het zuiden van Europa. Vaticaanstad wordt volledig omsloten door Rome, de hoofdstad van Italië. Tot 1929 was het onderdeel van Italië. Sindsdien is Vaticaanstad het kleinste onafhankelijke land ter wereld en heeft wereldwijd de minste inwoners. Het land huisvest de hoofdzetel van de rooms-katholieke kerk en wordt gezien als kerkelijke staat. Het staatshoofd van Vaticaanstad is de paus. Het land bestaat grofweg alleen uit kerken, musea, tuinen en een paleis. Het toeristische middelpunt van het land is het Sint-Pietersplein.

Het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad.

Het Sint-Pieterplein in Vaticaanstad.

Reisinformatie Vaticaanstad

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Vaticaanstad.
Afstand A'dam-Vaticaanstad:
1295 km
Vliegduur:
Vaticaanstad beschikt niet over een internationale luchthaven. Rome in Italië is het dichtstbijzijnde alternatief. De vliegduur vanaf Amsterdam is ongeveer 2 uur.
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Vaticaanstad is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
 

Talen

In Vaticaanstad is Latijn de officiële taal. De meest gesproken taal in Vaticaanstad is echter Italiaans.

Beste reistijd Vaticaanstad

De beste reistijd voor Vaticaanstad is in mei, juni, september en oktober. De gemiddelde temperatuur schommelt die periode tussen de 21 en 26 graden. De grootste kans op zon heb je in juli en augustus, maar het kan dan wel erg heet worden in Vaticaanstad. Het voor- en najaar is wat dat betreft aangenamer.

Vaccinaties en inentingen

Voor Vaticaanstad zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Vaticaanstad (Italië) naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Bijna iedere inwoner van Vaticaanstad is rooms-katholiek.

Populaire bezienswaardigheden

Vaticaanstad is het kleinste land in Europa en de wereld. Vrijwel alle bezoekers aan Vaticaanstad bezoeken het land alleen in combinatie met de Italiaanse hoofdstad Rome. In Vaticaanstad zelf bevinden zich geen hotels. De belangrijkste toeristische bezienswaardigheden in Vaticaanstad staan allemaal op de Werelderfgoedlijst. Het centrale middelpunt van de ministaat is het Sint-Pietersplein en de aangrenzende Sint-Pietersbasiliek en het Apostolisch Paleis. Midden op het plein staat een Egyptische obelisk van veertig meter hoog. Het plein wordt verder omringt door 284 Dorische zuilen en 88 pilaren. De Sint-Pietersbasiliek is te bezoeken. De kerk is van binnen erg indrukwekkend en vanaf de koepel heb je een mooi uitzicht over Vaticaanstad en Rome. In de Apostolische paleizen bevinden zich verschillende musea waarin de kunstschatten van Vaticaanstad te bezichtigen zijn. De belangrijkste kunstwerken in de musea zijn de Sixtijnse Kapel, de kaartengalerij, de Stanza della Segnatura en de Vaticaanse Pinacotheek. Ook mooi zijn de Vaticaanse Tuinen, die achter de musea liggen. Deze zijn middels een rondleiding te bezoeken.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:50 uur
Categorieën: Europa