Vanuatu

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Port Vila
Andere grote steden: Luganville, Port Olry en Norsup
Munteenheid: Vanuatuaanse vatu (VUV)
Oppervlakte: 12.189 km²
Inwoners: 256.155 (2012)
 

Vanuatu is een land en eilandengroep in Oceanië en ligt in het oosten van het continent Australië. Vanuatu bevindt zich in de Grote Oceaan en bestaat uit 83 eilanden, waarvan Espiritu Santo, Malakula, Efate, Erromango, Ambrym en Tanna de grootste eilanden zijn. Vanuatu ligt ten zuidoosten van de Salomonseilanden, ten westen van Fiji en ten noorden van het Franse Nieuw-Caledonië. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en worden omringt door koraalriffen. De eilanden zelf worden gedomineerd door bergachtige gebieden en zijn door de vele neerslag die het hele jaar op Vanuatu valt bovendien erg groen. Op Vanuatu zijn nog negen vulkanen actief.

Reisinformatie Vanuatu

Tijdsverschil:
Op Vanuatu is het tijdens onze zomertijd 9 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 10 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Port Vila:
15.920 km
Vliegduur:
Ongeveer 25 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Vanuatu is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op Vanuatu.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Vanuatu is Engels, Frans en Bislama de officiële talen.

Beste reistijd Vanuatu

De beste reistijd voor Vanuatu is in de maanden januari, februari en maart. Het is er dan net als de rest van het jaar ongeveer 30 graden, maar er valt minder regen dan de andere maanden. Maar let op, ook deze maanden is lang het niet altijd droog.

Vaccinaties en inentingen

Voor Vanuatu worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Vanuatu naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Vanuatu is christelijk. Hiervan gaat ongeveer 35 procent naar de Presbyteriaanse Kerk en is ongeveer 15 procent rooms-katholiek en gaat ook 15 procent naar de Anglicaanse Kerk.

Populaire bezienswaardigheden

Vanuatu beschikt over een prachtige natuur en het meest gevarieerde landschap in de zuidelijke Grote Oceaan. Alle eilanden worden omgeven door koraalriffen en beschikken over mooie stranden en een prachtige onderwaterwereld. Vooral het grootste eiland Espiritu Santo is erg beroemd vanwege haar kust. Langs de oostkust liggen parelwitte stranden en rondom het eiland kun je uitstekend snorkelen en duiken naar scheepswrakken. Ook kun je op dit eiland traditionele dorpen bezoeken die worden bewoond door de Lysepsep. Een ander prachtig eiland van Vanuatu is Tanna. Op dit eiland ligt de actieve vulkaan Mount Yasur die eenvoudig te beklimmen is via een aangelegd pad. Vanaf de vulkaan heb je een mooi uitzicht over de omgeving en 's nachts zie je van een afstandje hoe de lava en as met een donderend kabaal uit de vulkaan stroomt. Midden op het eiland Gaua ligt het meer Letas. Dit is één van de grootste zoetwatermeren in de Grote Oceaan en hier kun je uitstekend zwemmen. Op Gaua kun je ook een kijkje nemen bij de 120 meter hoge Siri waterval. Hoofdstad Port Vila ligt op het eiland Efate. De belangrijkste bezienswaardigheid in deze stad is de overdekte markt waar dagelijkse verse producten worden verkocht. Vlak voor de kust van Port Vila ligt het eiland Erakor. Dit eiland wordt omgeven door kristalhelder water en beschikt over de mooiste parelwitte zandstranden van Vanuatu.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:50 uur
Categorieën: Australië