Uruguay

Bestemmingsinfo | Zuid-Amerika


Hoofdstad: Montevideo
Andere grote steden: Salto, Ciudad de la Costa en Paysandú
Munteenheid: Uruguayaanse peso (UYP)
Oppervlakte: 176.215 km²
Inwoners: 3.316.328 (2012)
 

Uruguay is een klein land in het oosten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noordoosten aan Brazilië en in het westen aan Argentinië. In het zuiden scheid de Río de la Plata, de monding van de rivieren de Uruguay en Paraná in de Atlantische Oceaan en de breedste rivier ter wereld, het land van Argentinië en in het zuidoosten heeft Uruguay een kustlijn aan de Atlantische Oceaan. Het landschap is relatief vlak en wordt gedomineerd door de Zuid-Amerikaanse pampa's (grasland dat voornamelijk gebruikt wordt voor vee). Alleen in het midden van het land loopt het land op tot enkele heuvels. Het hoogste punt is de Cerro Catedral met 514 meter hoog.

Mercado del Puerto in hoofdstad Montevideo.

Mercado del Puerto in hoofdstad Montevideo.

Reisinformatie Uruguay

Tijdsverschil:
In Uruguay is het tijdens onze zomertijd 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 3 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Montevideo:
11.375 km
Vliegduur:
Ongeveer 14 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Uruguay is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Uruguay.
Visum:
Nee
 

Talen

In Uruguay is Spaans de enige officiële taal. Daarnaast wordt er ook Portugees, Italiaans, Engels en Frans gesproken.

Beste reistijd Uruguay

De beste reistijd voor Uruguay is tussen november en februari. De temperatuur schommelt deze periode tussen de 25 en 30 graden in Uruguay. In de winter wordt het ongeveer 15 graden. De neerslag is het hele jaar vrij constant.

Vaccinaties en inentingen

Voor Uruguay worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Uruguay naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De meerderheid van de bevolking van Uruguay is rooms-katholiek. Ongeveer 65 procent van de Uruguayanen hangt deze christelijke stroming aan. Daarnaast zijn er ook kleine groepen protestanten en joden.

Populaire bezienswaardigheden

Uruguay is één van de kleinste en tevens onbekendste landen van Zuid-Amerika. Met Montevideo beschikt het echter over een mooie en veilige hoofdstad. De stad ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft in de vorm van Pocitos, Buceo, Ramirez en Malvin populaire stranden. De hoofdstraat van Montevideo is Avenida 18 de Julio en bezienswaardigheden in de stad zijn de havenmarkt Mercado del Puerto met haar restaurants, Palacio Legislativo (Paleis van Justitie), het prachtige gebouw Palacio Salvo aan de Plaza Independencia en het nationaal historisch museum. Vanaf de heuvel Cerro de Montevideo heb je een mooi uitzicht over de stad en de zee. Niet ver van Montevideo ligt de oudste stad van Uruguay, Colonia del Sacramento. Deze stad ademt historie en dat is terug te zien in de koloniale gebouwen zoals een houten ophaalbrug, een basiliek, een vuurtoren en de stadspoort. Een populair vakantieoord in Uruguay is Punta del Este. Deze stad beschikt over mooie stranden en wordt omgeven door bossen. Op het strand staat een monument in de vorm van vijf stenen vingers (Los Dedos). Dit moet de mensen herdenken die overleden zijn op zee. Een andere leuke plaats is Carmelo, vanwaar je tevens met de boot naar het Argentijnse Tigre kunt. Cabo Polonia in Rocha is vooral bekend om haar enorme zandduinen en scheepswrakken. Verder vind je er ook stranden en leeft er een grote kolonie zeeleeuwen en pelsrobben. Een mooi park is het nationale park Arequita. Dit park ligt rond aan grote rond berg van vulkanisch gesteente en in het park leven inheemse diersoorten.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:28 uur
Categorieën: Zuid-Amerika