Uganda (Oeganda)

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Kampala
Andere grote steden: Gulu, Lira en Mbarara
Munteenheid: Ugandese shilling (UGS)
Oppervlakte: 241.550 km²
Inwoners: 33.640.833 (2012)
 

Uganda (Oeganda) is een land in Centraal-Afrika. Het land grenst in het noorden aan Zuid-Soedan, in het oosten aan Kenia, in het zuiden aan Tanzania en Rwanda en in het westen aan Congo-Kinshasa. In het zuiden van het land wordt het grootste deel van de grens met Tanzania gevormd door het Victoriameer, het grootste meer van Afrika en het op één na grootste zoetwatermeer ter wereld. Het noorden van het land is daarentegen erg droog. Daarnaast zijn er veel savannes en oerwouden in Uganda. Met 5109 meter is de Margherita Peak (Mount Stanley) in het Rwenzori-gebergte het hoogste punt van het land. Deze berg ligt in het zuidwesten van het land op de grens met Congo-Kinshasa.

Reisinformatie Uganda (Oeganda)

Tijdsverschil:
In Uganda is het tijdens onze zomertijd 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Kampala:
6340 km
Vliegduur:
Ongeveer 8 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Uganda is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Uganda.
Visum:
Ja
Reizen naar Uganda (Oeganda):

Goedkope vliegtickets Uganda
Vakantie en rondreizen Uganda

Je eigen Oeganda reis

 

Talen

In Uganda zijn Engels en Swahili de officiële talen.

Beste reistijd Uganda (Oeganda)

De beste reistijd voor Uganda is tussen december en februari. Het wordt er dan net als de rest van het jaar gemiddeld 25 graden en er valt relatief weinig regen. Een alternatieve droge periode om Uganda te bezoeken is tussen juni en augustus.

Vaccinaties en inentingen

Voor Uganda worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Uganda naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 85 procent van de bevolking van Uganda is christelijk en daarmee is het de belangrijkste godsdienst. Hiervan hebben de rooms-katholieke (40 procent) en Anglicaanse kerk (35 procent) de meeste aanhangers. Ongeveer 10 procent is moslim en daarnaast worden ook verschillende natuurreligies aangehangen.

Populaire bezienswaardigheden

Veel reizigers en toeristen bezoeken Uganda vanwege haar negen nationale parken en zes wildreservaten. Het nationale park Queen Elizabeth ligt in het zuidwesten van het land en heeft het meeste wildlife in Uganda. Er leven ongeveer negentig verschillende zoogdiersoorten, waaronder leeuwen, olifanten, buffels en nijlpaarden, en 500 vogelsoorten. Een andere populair nationaal park in Uganda is het nationale park Murchison Falls, in het noordwesten van het land. Naast spectaculaire watervallen die worden voorzien van water uit de Nijl leven hier dieren als nijlpaarden, krokodillen en waterbokken. Ook mooi is het Rwenzori Mountains National Park dat op de Werelderfgoedlijst staat. Hier bevindt zich tevens het hoogste punt van het land, de Margherita Peak. In de Rwenzori bergen zijn mooie wandeltochten mogelijk. In het Bwindi-woud kun je nog berggorilla's en chimpansees in het wild zien. De hoofdstad van Uganda is Kampala. Dit is het economische en culturele centrum van het land. Vlakbij deze stad, op de berg Kasubi, liggen de tombes van Kasubi. In deze tomes liggen vier kabaka's, de koningen van het koninkrijk Boeganda, begraven. De tombes staan op de Werelderfgoedlijst. In Kampala zelf zijn het Uganda Museum, de verschillende kleurrijke markten, de kathedralen en de Kibuli Moskee populaire bezienswaardigheden. Ook leuk is een bezoekje aan het opvangtehuis voor chimpansees, het Ngamba Island Chimpanzee Sancturay.

 

Door:
Bijgewerkt: 8 juni 2018, 21:04 uur
Categorieën: Afrika