Tuvalu

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Funafuti
Andere grote steden: Lolua, Asau, Tonga en Tanrake
Munteenheid: Australische dollar (AUD)
Oppervlakte: 26 km²
Inwoners: 10.619 (2012)
 

Tuvalu is een land en eilandengroep in Oceanië en ligt in het oosten van het continent Australië. Het land ligt in de zuidelijke Grote Oceaan in de regio Polynesië en bestaat uit ongeveer 113 eilanden, verdeeld over negen atollen. Het ligt ten noorden van Fiji en het Franse Wallis en Futuna, ten oosten van de Salomonseilanden en ten zuiden van Kiribati. Tuvalu is na Vaticaanstad het land met de minste inwoners. Doordat Tuvalu slechts vier meter boven de zeespiegel ligt, en de zeespiegel door het opwarmen van de aarde stijgt, dreigt het land als één van de eerste landen ter wereld te verdrinken. De eilanden worden omgeven door ringvormige koraalriffen en het landschap op de eilanden wordt gedomineerd door palmbossen, graslanden en zandstranden langs de kust.

Reisinformatie Tuvalu

Tijdsverschil:
Op Tuvalu is het tijdens onze zomertijd 10 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 11 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Funafuti:
15.130 km
Vliegduur:
Ongeveer 22 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Tuvalu is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na aankomst op Tuvalu.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Tuvalu zijn Engels en Tuvaluaans de officiële talen.

Beste reistijd Tuvalu

De beste reistijd voor Tuvalu is in de maanden januari, februari en maart. Hoewel er deze periode ook veel regen kan vallen, valt er minder neerslag dan de andere maanden. De gemiddelde temperatuur is er net als de rest van het jaar 30 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Tuvalu worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Tuvalu naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Met ongeveer 95 procent is veruit het grootste deel van de bevolking van Tuvalu christelijk. Hiervan zijn de meeste mensen protestants. Daarnaast zijn er ook aanhangers van natuurreligies.

Populaire bezienswaardigheden

Tuvalu is een heel klein land dat vooral bekend staat om haar parelwitte zandstranden en helderblauwe water. De meeste toeristen zullen Tuvalu dan ook aandoen vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. De eilanden beschikken namelijk over prachtige koraal en een mooie onderwaterwereld. Desondanks bezoeken maar heel weinig toeristen de atollen van Tuvalu. Een prachtige plek om te snorkelen is in de Funafuti Conservation Area, waar je ook prachtige vogels kunt zien. Eén van de mooiste atollen van Tuvalu is de Nanumea atol. Je vindt hier een zoetwatermeer en er staat een prachtige kerk. Daarnaast kun je er wrakken van Japanse vliegtuigen en schepen uit de Tweede Wereldoorlog bekijken. De enige manier om op dit eiland te komen is met een boot. Ook op het eiland Funafala kun je restanten uit de oorlog vinden. Daarnaast beschikt dit eiland over prachtige stranden.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:48 uur
Categorieën: Australië