Tunesië

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Tunis
Andere grote steden: Sfax, Nabeul en Sousse
Munteenheid: Tunesische dinar (TND)
Oppervlakte: 163.610 km²
Inwoners: 10.732.900 (2012)
 

Tunesië is een land in het noorden van Afrika en onderdeel van de Maghreblanden. Het land heeft in het noorden en oosten een kustlijn aan de Middellandse Zee. Verder grenst Tunesië in het westen aan Algerije en in het zuidoosten aan Libië. Tunesië heeft een gevarieerd landschap. Langs de kust liggen zandstranden en steile klippen, in het binnenland worden grote delen ingenomen door bosgebieden en in het zuiden heeft Tunesië zoutvlaktes en bevindt zich in de vorm van de Sahara een woestijn. Het hoogste punt van Tunesië is de Jebel ech Chambi (1544) meter, een uitloper van het Atlasgebergte in het noorden van het land.

Reisinformatie Tunesië

Tijdsverschil:
In Tunesië is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Tunis:
1785 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Tunesië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Tunesië (bij groepsreizen is een identiteitskaart meestal voldoende).
Visum:
Nee
Reizen naar Tunesië:

Goedkope vliegtickets Tunesië

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Tunesië is het Arabisch de enige officiële taal. Daarnaast wordt er veel Frans gesproken.

Beste reistijd Tunesië

De beste reistijd voor Tunesië is rond de zomer. In de maanden mei, juni en september schommelt de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Ook de zomermaanden juli en augustus zijn geschikt, maar het kan dan wel erg warm worden in Tunesië.

Vaccinaties en inentingen

Voor Tunesië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Tunesië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

In Tunesië is de islam de staatsgodsdienst. Ongeveer 98 procent van de bevolking is moslim. Daarnaast zijn er nog hele kleine groepen christenen en joden in Tunesië.

Populaire bezienswaardigheden

Hoewel Tunesië het kleinste land is in het noord van Afrika, is het een populaire vakantiebestemming. Veel mensen bezoeken Tunesië vanwege haar mooie stranden en leuke kustplaatsen. Een prachtige pittoreske badplaats is Sidi Bou Said, in het uiterste noorden van het land. Vrijwel alle huizen in deze plaats zijn blauw-wit geschilderd, wat het ene bijzondere sfeer doet uitstralen. Een andere populaire strandbestemming in Tunesië is het eiland Djerba, ten oosten van het vasteland. Naast prachtige stranden zijn er nog veel Romeinse invloeden op het eiland te vinden. Ook bij Sousse, de derde stad van het land, liggen prachtige zandstranden. Andere bezienswaardigheden in deze stad zijn de medina, de grote moskee en het Mozaïekmuseum (Kasbah Sousse Museum). Andere populaire badplaatsen zijn Hammamet en Monastir. Hier zijn resorts en hotels in alle soorten en prijsklassen te vinden. Ook hoofdstad Tunis ligt aan de Middellandse Zee. In deze moderne stad zijn vooral de medina (dat op de Werelderfgoedlijst staat), de souk Bab-el-Bahar, het nationale museum Bardo en Villa Nouvelle, een winkelstraat met koloniale gebouwen. Net buiten Tunis liggen de ruïnes van Carthago, de oude hoofdstad van het Carthaagse Rijk. In het uiterste noorden van Tunesië bevindt zich het nationale park Ichkeul. Dit park staat op de Werelderfgoedlijst en bezit het prachtige Ichkeul-meer waar je allerlei soorten vogels en flamingo's kunt spotten. Met de Sahara beschikt Tunesië tevens over een mooi gebied waar mooie woestijntochten mogelijk zijn. Ook vermeldenswaardig zijn de religieuze stad Kairouan en de oasestad Nefta, beide in het midden van het land.

 

Door:
Bijgewerkt: 8 juni 2018, 21:02 uur
Categorieën: Afrika