Tsjaad

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Ndjamena
Andere grote steden: Moundou, Sarh en Abéché
Munteenheid: CFA-frank (XAF)
Oppervlakte: 1.284.000 km²
Inwoners: 10.975.648 (2012)
 

Tsjaad is een groot land in het noorden van Afrika. Het land grenst in het noorden aan Libië, in het oosten aan Soedan, in het zuiden aan de Centraal-Afrikaanse Republiek, in het zuidwesten aan Kameroen en in het westen aan Nigeria en Niger. Tsjaad heeft geen kustlijn, maar er stromen wel veel rivieren door het land en in het westen ligt het grote Tsjaadmeer, dat na het Victoriameer het grootste zoetwatermeer van Afrika is. Het noorden van het land wordt gedomineerd door de Sahara en het Tibestigebergte, dat in de vorm van de vulkaan Emi Koussi het hoogste punt van het land heeft (3415 meter). Het midden van het land wordt gekenmerkt door droge graslanden en in het zuiden liggen de tropische laaglanden en de meeste rivieren.

Reisinformatie Tsjaad

Tijdsverschil:
In Tsjaad is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Ndjamena:
4570 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Tsjaad is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Tsjaad.
Visum:
Ja
 

Talen

In Tsjaad is zijn Frans en Arabisch de officiële talen. Daarnaast worden er nog verschillende andere lokale talen gesproken.

Beste reistijd Tsjaad

De beste reistijd voor Tsjaad is tussen november en februari. Er valt die periode vrijwel geen regen en hoewel het er met gemiddeld 33 graden erg warm is, is het er minder warm dan in de zomermaanden. Dan kan de temperatuur makkelijk oplopen tot 45 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Tsjaad worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Tsjaad naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer de helft van de bevolking van Tsjaad is moslim. Daarmee is het de belangrijkste godsdienst van het land. Daarnaast zijn met 30 procent ook de christenen goed vertegenwoordigd en hangt ongeveer 20 procent van de bevolking inheemse religies aan.

Populaire bezienswaardigheden

Met de Sahara in het noorden en het tropische deel in het zuiden heeft Tsjaad een erg gevarieerd landschap. De belangrijkste toeristische bestemming in het noorden van Tsjaad is het Tibestigebergte. In dit gebergte bevindt zich de Ennedi-woestijn. In deze woestijn zijn mooie zandstenen rotsformaties te vinden. Ook kun je er rotstekeningen bekijken. De grootste toeristentrekkers is echter het nationale park Zakouma, dat in het zuiden van het land ligt. Het is één van de beste plaatsen in Centraal-Afrika om wildlife te zien. Zo leven er olifanten, giraffen, buffels en antilopen. In het westen van het land ligt het enorme Tsjaadmeer. Een leuk plaatsje aan dit meer is Bol, waar je op de plaatselijke markt leuke dingen kunt kopen. Aan de andere kant van het land ligt Abéché. In deze stad staan enkele mooie moskeeën en is het paleis van de sultan een bezoekje waard. Of ga naar hoofdstad Ndjamena. Deze stad ligt tegen de grens met Kameroen aan en de belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn de grote moskee, het nationale museum en de dagelijkse markt.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:46 uur
Categorieën: Afrika