Trinidad en Tobago

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Port of Spain
Andere grote steden: Chaguanas, Mon Repos en San Fernando
Munteenheid: Trinidad en Tobago dollar (TTD)
Oppervlakte: 5130 km²
Inwoners: 1.226.383 (2012)
 

Trinidad en Tobago is een land in Midden-Amerika. Hoewel het vlak voor de kust van het Zuid-Amerikaanse Venezuela in de Caribische Zee (Atlantische Oceaan) ligt behoort het tot Noord-Amerika. Daarnaast is het land onderdeel van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen en bestaat het uit twee grote eilanden (Trinidad en Tobago) en een aantal kleinere eilanden. Het grootste e dichtstbevolkte eiland is Trinidad. Het landschap van de eilanden wordt gekenmerkt door vlaktes, met uitschieters naar boven. Het hoogste punt van het land bevindt in het noorden van Trinidad. Daar ligt de El Cerro del Aripo (940 meter hoog). Verder bestaan grote delen van de eilanden uit tropische regenwouden.

Reisinformatie Trinidad en Tobago

Tijdsverschil:
Op Trinidad en Tobago is het tijdens de zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Port of Spain:
7485 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Trinidad en Tobago is een paspoort noodzakelijk dat geldig is tijdens het verblijf op Trinidad en Tobago.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Trinidad en Tobago is Engels de officiële taal. Daarnaast worden er nog verschillende lokale talen gesproken.

Beste reistijd Trinidad en Tobago

De beste reistijd voor Trinidad en Tobago is tussen januari en mei. Het wordt dan net als de andere maanden gemiddeld 30 graden, maar je ontwijkt er het regenseizoen mee, dat op Trinidad en Tobago van juni tot december duurt.

Vaccinaties en inentingen

Voor Trinidad en Tobago zijn geen vaccinaties noodzakelijk. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Trinidad en Tobago naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Trinidad en Tobago kent een grote diversiteit aan religies. De grootste godsdiensten op de eilanden zijn het rooms-katholicisme (ongeveer 25 procent) en het hindoeïsme (23 procent). Daarnaast hebben de Anglicaanse kerk en de islam ook veel aanhangers.

Populaire bezienswaardigheden

Trinidad en Tobago staat vooral bekend om haar parelwitte zandstranden. De meeste toeristen zullen dit land dan ook aandoen vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te surfen, snorkelen en duiken. Het mooiste strand van Trinidad en Tobago is Maracas Beach en bevindt zich op het eiland Trinidad. Dit zandstrand wordt omgeven door beboste heuvels en palmbomen. Andere mooie stranden zijn kun je vinden bij Pigeon Point, Manzanilla Beach en Turtle Beach. Het mooiste strand op Tobago is Englishman's Bay. Ook kun je hier tussen de vissen snorkelen. Ook mooi zijn de stranden van Store Bay en Charlotteville. Op Tobago kun je verder prachtige wandelingen maken door de tropische regenwouden in het noorden van het eiland, vind je in de buurt van Scarborough de mooie Argyle watervallen en staat in Charlotteville een Brits fort. Trinidad is het grootste eiland van de twee en heeft in de vorm van de Gasparee Caves een prachtig grottenstelsel, waar volgens een legende lange tijd een piratenschat was verborgen. Ook hoofdstad Port of Spain ligt op het eiland Trinidad. In deze stad zijn de botanische tuinen, de Kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis, het Queens Park Savannah en het nationale museum de belangrijkste bezienswaardigheden.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:46 uur
Categorieën: Noord-Amerika