Tonga

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Nuku'alofa
Andere grote steden: Neiafu, Havelu en Vaini
Munteenheid: Tongaanse pa'anga (TOP)
Oppervlakte: 747 km²
Inwoners: 106.146 (2012)
 

Tonga is een land en eilandengroep in Oceanië en ligt in het oosten van het continent Australië. Tonga is tevens onderdeel van Polynesië en bestaat uit 170 eilanden in de zuidelijke Grote Oceaan. De eilanden zijn verdeeld in drie eilandengroepen: Vava'u, Ha'apai en Tongatapu. De laatste is tevens het grootste eiland van de eilandengroep. Tonga ligt ten zuidoosten van Fiji, ten zuidwesten van Samoa en ten noordoosten van Nieuw-Zeeland. Alle eilanden zijn van vulkanische oorsprong en een meerderheid is omgeven door koraalriffen voor de kust. De eilanden van Tonga worden verder gedomineerd door beboste heuvels, hoge klippen en lange zandstranden.

Reisinformatie Tonga

Tijdsverschil:
Op Tonga is het tijdens onze zomertijd 11 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 12 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Nuku'alofa:
16.560 km
Vliegduur:
Ongeveer 25 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Tonga is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op Tonga.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Tonga zijn Tongaans en Engels de officiële talen.

Beste reistijd Tonga

De beste reistijd voor Tonga is tussen juli en oktober. Het is die periode gemiddeld 29 graden op Tonga, en dus kouder dan de rest van het jaar, maar je ontloopt in deze maanden de meeste regen. Tussen november en april kan het bovendien erg heet worden op Tonga.

Vaccinaties en inentingen

Voor Tonga worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Tonga naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Vrijwel de hele bevolking van Tonga is christelijk. Hiervan is ongeveer 75 procent rooms-katholiek. Daarnaast zijn er ook veel aanhangers van de Anglicaanse kerk en wonen er mormonen, methodisten en Jehova's Getuigen.

Populaire bezienswaardigheden

Tonga staat vooral bekend om haar parelwitte zandstranden en helderblauwe water. De meeste toeristen zullen Tonga dan ook aandoen vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. De mooiste stranden bevinden zich op de eilanden van de archipel Vava'u. De mooiste duiklocaties bij Tonga zijn Mariners Cave en Split Rock. Snorkelen kan heel goed in de grot Swallows Cave. Ook is het bij Tonga mogelijk om met bultruggen te zwemmen, die hier voornamelijk in augustus en september komen om te baren. De beste locatie hiervoor is Vava'u. Veel van de eilanden van Tonga zijn omgedoopt tot natuurreservaten. Het land beschikt daardoor over een prachtige natuur. Een mooi park is het nationale park Mount Talau in Vava'u. Dit park bestaat uit een plateau van kalksteen en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook leven hier unieke diersoorten als de vliegende hond, de fokai (een leguanensoort), de kulukulu en de manuma'a (een duivensoort). Ook erg mooi is het nationale park Eua op het eiland Eua. In dit regenwoud zijn verschillende wandelpaden aangelegd. De grootste plaats van het land is hoofdstad Nuku'alofa. Deze stad is rond een heuvel gebouwd waar het Koninklijk Paleis op is gebouwd. Andere populaire bezienswaardigheden zijn de koninklijke tombe en verschillende houten kerken.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:45 uur
Categorieën: Australië