Togo

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Lomé
Andere grote steden: Sokodé, Kara en Kpalimé
Munteenheid: CFA-frank (XOF)
Oppervlakte: 56.785 km²
Inwoners: 6.961.049 (2012)
 

Togo is een land in het noordwesten van Afrika. Het land grenst in het westen aan Ghana, in het noorden aan Burkina Faso en in het oosten aan Benin. Daarnaast heeft het smalle langwerpige land in het zuiden een kustlijn aan de Baai van Benin (Atlantische Oceaan). Het grootste deel van de bevolking woont in het zuiden van het land, aan de kust. Hier bevindt zich ook hoofdstad Lomé, dat tegen de grens van Ghana aanligt. Het zuiden van het land wordt gedomineerd door een zanderige kustlijn en lagunes en moerassen in het binnenland. Naar het noorden toe verandert het land in meer heuvel- en bergachtig gebied met regenwouden en savannes. Een groot deel wordt hier ingenomen door het Togo-gebergte.

Reisinformatie Togo

Tijdsverschil:
In Togo is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Lomé:
5155 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Togo is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na aankomst in Togo.
Visum:
Ja
 

Talen

In Togo is Frans de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere lokale talen gesproken.

Beste reistijd Togo

De beste reistijd voor Togo is in de maanden december en januari. Het is dan ongeveer 31 graden en er valt weinig regen. In februari en maart kan het erg heet worden in Togo en het regenseizoen vindt plaats tussen april en juni.

Vaccinaties en inentingen

Voor Togo zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Togo naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 50 procent van de bevolking van Benin hangt natuurgodsdiensten aan. Daarnaast is er met ongeveer 30 procent van de bevolking nog een grote groep christenen en heeft de islam ook veel aanhangers (20 procent).

Populaire bezienswaardigheden

Het kleine Togo heeft liefhebbers van natuur veel te bieden. Bijvoorbeeld in het nationale park Keran, dat in het noorden van het land ligt. Het park bestaat uit een beboste savanne en er leven veel wilde dieren zoals apen, leeuwen, buffels en olifanten. In het midden van het land ligt het Fazao-Malfakassa National Park. Het landschap van dit park is zeer divers, van savannes tot bossen en bergen. In dit park leven onder andere krokodillen en antilopen. Een ander mooi natuurgebied in Togo is de Tamberma Valley. In deze vallei bevinden zich verschillende kleine dorpen die stammen uit de slavernijtijd in de 17e eeuw. De huizen zijn heier gebouwd van klei en stro. Ook erg mooi is het Togo-meer (Lake Togo). Rond dit meer vind je leuke resorts en vind je in de dorpjes nog veel invloeden van de voodoo-cultuur. In het meer zelf kun je uitstekend zwemmen, maar ook watersporters komen hier aan hun trekken voor surfen en waterskiën. Zwemmen kan ook in de buurt van Porto Seguro, aan de Atlantische Oceaan. Hier vind je ook verschillende hotels en resorts. Niet ver van Lake Togo ligt de stad Aneho. In deze stad staan verschillende mooie historische gebouwen, zoals de protestantse kerk en de kathedraal die beide op de Werelderfgoedlijst staan. Uiteraard mag ook de hoofdstad Lomé niet worden overgeslagen. Lomé ligt aan de kust (tegen de grens met Ghana) en beschikt over een oud stadscentrum. Bezienswaardigheden zijn hier het Nationaal Museum, de gotische kathedraal, het paleis van de gouverneur, het Onafhankelijkheids-monument en de voodoo-markt Marché au Féticheurs.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:45 uur
Categorieën: Afrika