Thailand

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Bangkok
Andere grote steden: Nonthaburi, Pak Kret en Hat Yai
Munteenheid: Thaise baht (THB)
Oppervlakte: 513.120 km²
Inwoners: 67.091.089 (2012)
 

Thailand is een land in Zuidoost-Azië. Het land grenst in het westen en noordwesten aan Myanmar (Birma), in het noordoosten aan Laos, in het oosten aan Cambodja en in het zuiden aan Maleisië. Daarnaast heeft het een lange kustlijn aan de Andamanse Zee (Indische Oceaan) in het westen en Golf van Thailand (Zuid-Chinese Zee) in het oosten. Tot 1939 heette het land Siam. Het noorden van Thailand wordt gedomineerd door bossen en in het noordoosten ligt het droge Khorat Plateau. In het midden van het land bevinden zich veel rivieren en in het uiterste zuiden, op het Maleisisch Schiereiland (Malakka), ligt een bergketen dat begroeid is met tropische regenwouden. De regio langs de kust is bezaaid met zandstranden. Voor de kust in het zuiden van Thailand liggen ook honderden eilandjes, waarvan Phuket, Koh Samui en Koh Chang het grootst en bekendst zijn.

Het rustige schiereiland Railay.

Het rustige schiereiland Railay.

Reisinformatie Thailand

Tijdsverschil:
In Thailand is het tijdens onze zomertijd 5 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 6 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Bangkok:
9180 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Thailand is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Thailand.
Visum:

Ja

Reizen naar Thailand:

Goedkope vliegtickets Thailand
Vakantie en rondreizen Thailand

Thailand reizen

 

Talen

In Thailand is Thai de enige officiële taal. Daarnaast worden verschillende lokale talen gesproken en in de toeristische gebieden ook Engels.

Beste reistijd Thailand

Thailand heeft een tropisch klimaat en kent geen koude seizoenen. De beste reistijd voor Thailand is tussen november en februari. In april en mei kan het er erg heet worden en tussen juni en oktober valt de meeste regen. Het het hele jaar schommelt de gemiddelde temperatuur tussen de 30 en 40 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Thailand worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Thailand naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De meeste inwoners van Thailand, ongeveer 95 procent, hangen de boeddhistische stroming Theravada aan. Met ongeveer 4 procent is de islam de tweede godsdienst. Daarnaast zijn er ook kleine gemeenschappen met christenen.

Populaire bezienswaardigheden

Vrijwel alle toeristen die Thailand aandoen zetten hun eerste stappen op Thaise bodem in hoofdstad Bangkok. De belangrijkste bezienswaardigheden in Bangkok zijn de talloze boeddhistische tempels die de stad rijk is. De beroemdste tempel in de hoofdstad is de Wat Phra Kaew (Tempel van de Smaragdgroene Boeddha). Ook het Nationaal Museum, het Koninklijk Paleis en Muang Boran, de oude stad van Bangkok dat dienst doet als openluchtmuseum, zijn erg mooi. Andere belangrijke redenen om Bangkok te bezoeken zijn de vele shoppingmalls, markten en eetgelegenheden. Naast Bangkok is ook Chiang Mai, in het noordoosten van het land, een populaire stad tijdens rondreizen Thailand. In deze stad staan vele boeddhistische tempels en zijn de stadsmuren erg bijzonder. Thailand heeft natuurliefhebbers ook veel te bieden met haar hoge bergen, dichte regenwouden en prachtige watervallen. Een mooi park waar dit in terugkomt is het nationale park Khao Sok, in het zuiden van het land. Naast de overweldigende natuur leven hier ook wilde dieren.

Populaire eilanden Thailand
Met meer dan honderd eilanden en haar talloze stranden is Thailand ook een gewilde strandbestemming. Phuket is ongetwijfeld het beste bekendste eiland. Naast de mooie stranden beschikt het met het Khao Phra Thaeo National Park over een mooi park met verschillende watervallen. Koh Chang is het op één na grootste eiland van Thailand. Op dit eiland is het mogelijk om een ritje te maken op de rug van een olifant. De meeste mensen bezoeken het eiland Koh Samui vanwege het parelwitte Chaweng Beach. Langs dit strand liggen veel resorts en kun je genieten van het uitstekende nachtleven. Ook mooi is het twaalf meter hoge standbeeld van Boeddha. Wie ook wat van de natuur wil zien mag het Ang Thong National Marine Park niet missen. Vanuit Koh Samui is het mogelijk om met een boot naar dit 42 eilanden tellende park te varen. Tot slot de eilandengroep Koh Phi Phi, dat langs de westkust ligt. Deze eilanden zijn wat rustiger dan de grote bekende eilanden, maar beschikken over een prachtige natuur en dito stranden.

Reisgidsen Thailand

reisgidsen thailand

Koop bovenstaande Thailand reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Thailand.

 

Door:
Bijgewerkt: 8 juni 2018, 21:01 uur
Categorieën: Azië