Taiwan

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Taipei
Andere grote steden: Nieuw Taipei, Kaohsiung en Taichung
Munteenheid: Taiwanese dollar (TWD)
Oppervlakte: 35.980 km²
Inwoners: 23.234.936 (2012)
 

Taiwan (Republiek China) is een eiland in het oosten van Azië. De staat wordt door een deel van de internationale gemeenschap als onafhankelijk land gezien, maar China rekent het als een provincie van China. Taiwan grenst in het noorden aan de Oost-Chinese Zee, in het zuidwesten aan de Zuid-Chinese Zee en in het oosten aan de Filipijnse Zee (Grote Oceaan). Naast het hoofdeiland bezit Taiwan ook de eilanden Kinmen, Matsu en Wuciou voor de kust van het vasteland van China. Het eiland is voornamelijk bergachtig. Door het midden van het eiland loopt het Yu Shan gebergte, dat tevens de grens vormt tussen twee verschillende klimaten in het noorden (tropisch) en zuiden (subtropisch). Het hoogste punt bevindt zich op 3952 meter.

Reisinformatie Taiwan

Tijdsverschil:
In Taiwan is het tijdens onze zomertijd 6 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 7 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Taipei:
9460 km
Vliegduur:
Ongeveer 12 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Taiwan is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Taiwan (let op: voor China gelden andere voorwaarden).
Visum:
Nee
 

Talen

In Taiwan is Chinees (Mandarijn) de enige officiële taal. Daarnaast wordt er ook Taiwanees, Taiwan-Hakka en verschillende andere lokale talen gesproken.

Beste reistijd Taiwan

De beste reistijd voor Taiwan is in de maanden oktober en november. Het is er met gemiddeld 25 graden niet zo warm als in de zomermaanden en er valt minder regen. Het moessonseizoen duurt in Taiwan van juni tot september en vindt vooral plaats in het tropische noorden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Taiwan worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Taiwan naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De grootste godsdiensten in Taiwan zijn het boeddhisme, confucianisme en taoïsme.

Populaire bezienswaardigheden

Taiwan is vooral bekend om haar prachtige natuur. Dat komt onder andere samen in de acht natuurparken die het eiland rijk is. Het nationale park Kenting was het eerste natuurpark in Taiwan. Het ligt aan de kust in het zuiden van het eiland en bezit prachtige zandstranden. In het helderblauwe water kun je uitstekend zwemmen en snorkelen of duiken. Ook het Taroko National Park is een pareltje. Het park is vernoemd naar de enorme kloof in het park en vanuit sommige plekken in het park heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Maar ook buiten deze parken heeft Taiwan een prachtige natuur met veel bossen en watervallen. In Taiwan kun je ook niet om de vele religieuze tempels heen. Een mooie plaats om te bezoeken hiervoor is Tainan, in het zuidwesten van het eiland. In deze stad vind je nog heel veel oude koloniale gebouwen en traditionele Chinese cultuur. De mooiste tempels zijn de Confucius tempel, de Kuanti tempel en de Wufei tempel. Ook Fort Provintia, tegenwoordig bekend als Chihkan Tower, is een bezoek waard. De hoofdstad van Taiwan is Taipei. Het letterlijke hoogtepunt van deze bruisende stad is de Taipei 101. dit gebouw is maar liefst 508 meter hoog en heeft de vorm van een bamboestengel. Tot juli 2007 was dit het hoogste gebouw ter wereld. Net als in de rest van het land staan ook in Taipei veel religieuze bouwwerken. De bijzonderste zijn de Confucius Tempel en de Longshan Tempel. Eén van de populairste toeristische trekpleisters is de Chiang Kai-shek Memorial Hall, waar veel bezittingen van Chiang Kai-shek, de grondlegger van Taiwan, tentoongesteld liggen. De leukste (avond)markt van de hoofdstad is Shilin Night Market.

 

Door:
Bijgewerkt: 19 november 2013, 16:34 uur
Categorieën: Azië