Syrië

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Damascus
Andere grote steden: Aleppo, Homs en Latakia
Munteenheid: Syrische pond (SYP)
Oppervlakte: 185.180 km²
Inwoners: 22.530.746 (2012)
 

Syrië is een land in het Midden-Oosten en ligt in het zuidwesten van Azië. Het land grenst in het noorden aan Turkije, in het oosten aan Irak, in het zuiden aan Jordanië en in het zuidwesten aan Israël en Libanon. Daarnaast heeft Syrië een kustlijn aan de Middellandse Zee in het westen. Het landschap is in te delen in vier regio's. In het noordwesten liggen vruchtbare kustvlaktes, in het zuidwesten van het land bevinden zich enkele hooggebergtes, het midden van het land bezit vruchtbare vlaktes en het zuiden en oosten wordt gedomineerd door savannes en woestijnen. De Hermonberg is met haar 2814 meter het hoogste punt van Syrië. Deze berg ligt in het uiterste zuidwesten tegen de grens met Libanon.

Reisinformatie Syrië

Tijdsverschil:
In Syrië is het 1 uur later dan in Nederland.
Afstand A'dam-Damascus:
3265 km
Vliegduur:
Ongeveer 4 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Syrië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij de visumaanvraag voor Syrië.
Visum:
Ja
 

Talen

In Syrië is Arabisch de officiële taal. Daarnaast wordt er ook Koerdisch, Engels en Frans gesproken.

Beste reistijd Syrië

De beste reistijd voor Syrië is tijdens het voorjaar. Tussen februari en april schommelt de gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden, hoewel dat per regio sterk kan verschillen. Daarna loopt de temperatuur al snel op tot richting de 40 graden en hangt er een deken van stof over het land.

Vaccinaties en inentingen

Voor Syrië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Syrië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking (ongeveer 90 procent) is moslim, waarvan de meeste mensen soennitisch zijn. Daarnaast is ongeveer 10 procent christelijk in Syrië. Ook is er een kleine joodse gemeenschap.

Populaire bezienswaardigheden

Hoewel er door de oorlog in Syrië veel verwoest is, heeft het land voor toeristen wat betreft cultureel erfgoed veel te bieden. Om te beginnen in hoofdstad Damascus, dat mogelijk de oudste bewoonde stad ter wereld is. In deze stad staan veel mooie fonteinen en prachtige oude gebouwen. Bijvoorbeeld de met mozaïeken bedekte Grote Moskee van Damascus (ook wel de Omajjadenmoskee of Umayyad Mosque genoemd). Andere bezienswaardigheden in Damascus zijn de graftombe van Saladin de Veroveraar, de Romeinse muur om de stad en het Azem Paleis. Een andere mooie stad in Syrië is Bosra, in het zuiden van het land. Deze ruïnestad staat op de Werelderfgoedlijst en herbergt een oud Romeins amfitheater, oude moskeeën en een kathedraal. Ook de stad Aleppo is een bezoek waard. In Aleppo is vooral de overdekte bazaar een lust voor het oog. Ook de oasestad Palmyra staat op de Werelderfgoedlijst. In deze stad zijn nog veel restanten van de oude handelsroute te vinden. Net als in Qanawat, in het zuidwesten van het land. Deze stad was vroeger een belangrijke christelijke plaats. De plaats Saydnaya is vooral bekend om haar klooster, dat vanaf een rots uitkijkt over de omgeving. Hoewel het zeewater van de Middellandse Zee voor de kust van Syrië niet overal even schoon is, kun je in de baaien rond Latakia een aantal mooie stranden vinden.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:42 uur
Categorieën: Azië