Swaziland

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Mbabane
Andere grote steden: Manzini, Big Bend en Malkerns
Munteenheid: Swazische lilangeni (SZL)
Oppervlakte: 17.363 km²
Inwoners: 1.386.914 (2012)
 

Swaziland is een klein land in het zuidoosten van Afrika. Het land wordt volledig omsloten door Zuid-Afrika in het westen, zuiden en zuidoosten en door Mozambique in het noordoosten. Swaziland heeft twee hoofdsteden. Mbabane is veruit de grootste stad van het land en tevens de bestuurlijke hoofdstad en het kleine Lobamba, dat niet ver van Mbabane afligt, is de koninklijke (traditionele) en wettelijke hoofdstad. Ondanks haar kleine oppervlak heeft Swaziland een gevarieerd landschap. Het westen is bebost en bezit enkele bergen, in het midden van het land liggen heuvels en savannes en de hoogvlaktes in het oosten zijn vruchtbaar.

Nijlpaarden in het Mlilwane natuurreservaat.

Nijlpaarden in het Mlilwane natuurreservaat.

Reisinformatie Swaziland

Tijdsverschil:
In Swaziland is het tijdens onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland. Er is geen tijdsverschil tijdens onze zomertijd.
Afstand A'dam-Mbabane:
9125 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Swaziland is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is bij aankomst in Swaziland.
Visum:
Nee
 

Talen

In Swaziland zijn Swazi (SiSwati) en Engels de officiële talen.

Beste reistijd Swaziland

De beste reistijd voor Swaziland is tussen juni en september. Het is er dan gemiddeld 22 tot 26 graden en er valt weinig regen. De meeste regen valt in Swaziland tussen november en maart.

Vaccinaties en inentingen

Voor Swaziland worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Swaziland naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van Swaziland (ongeveer 80 procent) is christelijk. Hiervan is het grootste deel protestants. Daarnaast hangt een groot deel ook natuurgodsdiensten aan (15 procent) en zijn er kleine groepen moslims en hindoes.

Populaire bezienswaardigheden

Swaziland bezit meerdere prachtige parken. Deze parken zijn voor veel mensen dan ook een belangrijke reden om Swaziland te bezoeken. Het grootste park van Swaziland is het nationale park Malolotja. In dit park ligt 200 kilometer aan wandelpaden. Onderweg heb je prachtige vergezichten en kun je zeldzame dieren als de aardwolf en miereneter spotten. Een ander mooi park in Swaziland is het Mlilwane natuurreservaat. In dit park leven onder andere antilopen, nijlpaarden en apen. Nog drie mooie parken zijn het nationale park Hlane Royal, natuurreservaat Mlawula en natuurreservaat Mkhaya. In dit laatste park kun je neushoorns en buffels bekijken. In de wettelijke hoofdstad kun je naar het nationale museum van het land. In de grootste stad en bestuurlijke hoofdstad Mbabane is niet zo heel veel te doen. De meeste toeristen gebruiken de stad als uitvalsbasis voor één van de vele mooie parken. Tussen Mbabane en Manzini liggen de beroemde Mantenga watervallen. Rond deze watervallen zijn leuke wandelroutes aangelegd. In de buurt van de watervallen kun je ook een traditioneel dorp bezoeken.

 

Door:
Bijgewerkt: 14 oktober 2013, 15:33 uur
Categorieën: Afrika