Somalië

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Mogadishu
Andere grote steden: Hargeisa, Bosaso en Galkayo
Munteenheid: Somalische shilling (SOS)
Oppervlakte: 637.657 km²
Inwoners: 10.085.638 (2012)
 

Somalië is een land in het noordoosten van Afrika, in de Hoorn van Afrika. Het land grenst in het noordwesten aan Djibouti, in het westen aan Ethiopië en in het zuidwesten aan Kenia. Daarnaast heeft het een kustlijn van 3025 kilometer aan de Golf van Aden in het noorden en de Indische Oceaan in het oosten. Somalië heeft daarmee de langste kustlijn van het Afrikaanse continent. In het land liggen daarnaast ook drie niet erkende staten: Galmudug, Puntland en Somaliland. Het landschap van Somalië wordt gedomineerd door droge plateaus, vlaktes en hooglanden. De hoogste bergen liggen in het noorden. Het hoogste punt is de Shimbiris (2416 meter).

Reisinformatie Somalië

Tijdsverschil:
In Somalië is het tijdens onze zomertijd 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Mogadishu:
6730 km
Vliegduur:
Ongeveer 8 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Somalië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Somalië.
Visum:
Ja
 

Talen

In Somalië is Somalisch de officiële taal. Daarnaast wordt er ook Arabisch en Swahili gesproken.

Beste reistijd Somalië

De beste reistijd voor Somalië is in de maanden december tot februari en in juni. Hoewel het in die maanden net als de rest van het jaar tussen de 30 en 40 graden wordt ontwijk je die maanden de meeste regen, die voornamelijk in het voor- en najaar valt.

Vaccinaties en inentingen

Voor Somalië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Somalië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van Somalië hangt de islam aan, waarbij de meeste mensen soennitisch zijn. Slechts een heel klein te verwaarlozen deel is christelijk.

Populaire bezienswaardigheden

Voordat je een reis naar Somalië onderneemt is het verstandig om het reisadvies goed in de gaten te houden. Somalië is een erg onstabiel land en er vinden geregeld conflicten en opstanden plaats. De hoofdstad van Somalië is Mogadishu. Deze havenstad bezit een aantal mooie moskeeën, het nationale museum en het heeft leuke markten. Bijvoorbeeld de Bakaara markt (Suuqa Bakaaraha), dat de grootste markt van Somalië is. De markt vindt plaats in de open lucht en je kunt er kleding, sieraden en eten krijgen. Verder kun je er nog een aantal koloniale gebouwen vinden, voornamelijk in het oude stadsdeel Xamar Weyne, aan de kust. Het populairste stadsstrand is Gezira Beach. Ook de oude stad Shanghai is een bezoek meer dan waard. Deze stad is vooral populair door haar prachtige natuur en haar bijzondere architectuur. Een andere mooie stad is Barawa (of Brava) in het zuiden van het land. Het land heeft in de vorm van het nationale park Kismayo een prachtig park. In dit park leven veel verschillende diersoorten. Met haar ligging aan zee heeft Somalië ook een aantal mooie stranden langs de Indische Oceaan en kunnen watersporters hun hart ophalen bij de koraalriffen in het helderblauwe water. De mooiste stranden liggen ten zuiden van hoofdstad Mogadishu. Bijvoorbeeld Sinbusi Beach nabij stad Merca.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:39 uur
Categorieën: Afrika