Sint Maarten

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Philipsburg
Andere grote steden: Lower Prince's Quarter, Cul de Sac en Cole Bay
Munteenheid: Antilliaanse gulden (ANG). Vanaf 2013/2014 de Caribische gulden (CMG)
Oppervlakte: 34 km²
Inwoners: 39.088 (2010)
 

Sint Maarten is een eiland in het Caribisch gebied en een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Sint Maarten is als land in oktober 2010 ontstaan, na het opheffen van de Nederlandse Antillen. Sint Maarten is het zuidelijke deel van het gelijknamige eiland Sint Maarten. De noordelijke helft, Saint Martin, is onderdeel van Frankrijk. Sint Maarten ligt in de zuidelijke Caribische Zee ten westen van de Dominicaanse Republiek, Puerto Rico en de Britse Maagdeneilanden en ten zuiden van Anguilla. Het eiland wordt gekenmerkt door veel groen, bossen en bergen. Sint Maarten is van vulkanische oorsprong.

Maho Beach (Foto: Aero Icarus).

Maho Beach (Foto: Aero Icarus).

Reisinformatie Sint Maarten

Tijdsverschil:
Op Sint Maarten is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Philipsburg:
6950 km
Vliegduur:
Ongeveer 8 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Sint Maarten is een paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
Reizen naar Sint Maarten:

Goedkope vliegtickets Sint Maarten
Vakantie en rondreizen Sint Maarten

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

Op Sint Maarten is Nederlands de officiële taal, maar er wordt vooral Engels gesproken. Daarnaast wordt ook Papiaments en Frans gesproken.

Beste reistijd Sint Maarten

Sint Maarten is het beste te bezoeken tussen januari en april. Het is dan gemiddeld ongeveer 30 graden, net als de rest van het jaar. Het regenseizoen vindt op Sint Maarten plaats van juni tot en met november.

Vaccinaties en inentingen

Voor Sint Maarten zijn geen vaccinaties verplicht en worden geen inentingen aanbevolen. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Sint Maarten naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 90 procent van de bevolking van Sint Maarten is rooms-katholiek. Daarnaast gaan ook mensen naar de protestantse kerk en wonen er Jehova's getuigen.

Populaire bezienswaardigheden

De meeste toeristen zullen naar Sint Maarten op vakantie gaan vanwege haar parelwitte stranden, helderblauwe water en de mogelijkheden om te duiken en snorkelen. Het bekendste strand van Sint Maarten is ongetwijfeld Maho Beach. Dit strand ligt vlak onder de aanvliegroute naar luchthaven Prinses Juliana. Andere stranden zijn Great Bay Beach, Little Bay Beach en Dawn Beach. De beste duikspots op Sint Maarten zijn Great Bay en Cable Reef. Een leuke plaats is Marigot, aan de kust in het noorden van het land. Vanaf Fort St. Louis heb je een mooi uitzicht over Marigot Bay. Ook erg leuk is de Caribische markt in deze plaats. In hoofdstad Philipsburg zijn nog veel koloniale gebouwen te vinden zoals Fort Amsterdam en het gerechtsgebouw uit 1793. Ook bevindt er zich een gedenkteken voor koningin Wilhelmina.

 

Door:
Bijgewerkt: 8 juni 2018, 20:56 uur
Categorieën: Noord-Amerika