Singapore

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Singapore
Munteenheid: Singaporese dollar (SGD)
Oppervlakte: 710 km²
Inwoners: 5.353.494 (2012)
 

Singapore is land in Zuidoost-Azië. Met een oppervlakte van slechts 710 km² is het tevens één van de kleinste landen van Azië. Het land bestaat uit 63 eilanden (de grootste en bekendste eilanden zijn Singapore, Jurong, Tekong, Ubin en Sentosa) en heeft geen direct aangrenzende buurlanden, hoewel Maleisië op kleine afstand ligt aan de andere kant van de Straat Johore en via dammen is te bereiken. Ook Indonesië ligt vlakbij, aan de andere kant van de Straat Singapore. De eilanden werden vroeger gedomineerd door tropische regenwouden, maar daar is door de verstedelijking weinig van over. Het enige overgebleven regenwoud is te vinden in het natuurreservaat Bukit Timah. Door landwinning is Singapore de laatste jaren in oppervlakte flink gegroeid.

Reisinformatie Singapore

Tijdsverschil:
In Singapore is het tijdens onze zomertijd 6 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 7 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Singapore:
10.510 km
Vliegduur:
Ongeveer 13 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Singapore is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Singapore.
Visum:
Nee
Reizen naar Singapore:

Goedkope vliegtickets Singapore
Vakantie en stedentrip Singapore

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Singapore zijn Engels, Chinees (Mandarijn), Maleis en Tamil de officiële talen. Daarnaast worden er nog andere lokale talen en dialecten gesproken.

Beste reistijd Singapore

De beste reistijd voor Singapore is tussen februari en oktober. Het is er net als de rest van het jaar ongeveer 30 graden en er kan veel regen vallen, maar je ontwijkt er de natste maanden mee.

Vaccinaties en inentingen

Voor Singapore worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Singapore naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 40 procent van de bevolking van Singapore is boeddhistisch. Daarnaast is ongeveer 15 procent moslim en christelijk en hangt een kleiner deel het taoïsme en hindoeïsme aan.

Populaire bezienswaardigheden

Veel reizigers gebruiken Singapore alleen als stop-over, voor hun vlucht naar verdere bestemmingen, maar de stadstaat heeft wel degelijk veel te bieden. Wat direct opvalt is de skyline van de stad. Het opvallendste gebouw van Singapore is de Marina Bay Sands. Dit resort aan Bayfront Avenue bestaat uit drie hoge torens met daarbovenop het 340 meter lange SkyPark, dat de vorm heeft van een boot. Het hoogtepunt van dit 'park' is het 150 meter lange openluchtzwembad, waaruit je een verbluffend uitzicht over Singapore hebt. Achter de Marina Bay Sands ligt het bijzondere park Gardens by the Bay, waar reusachtige 'bomen' en het overdekte Cloud Forest de grootste blikvangers zijn. Heel anders, maar ook erg leuk is China Town, waar je je even in China waant. In dit gedeelte van de stad vind je ook nog veel koloniale gebouwen. Of ga naar één van de vele markten die de stad rijk is. Bijvoorbeeld in Bugis Street. Andere leuke markten vind je aan Pagoda Street en Sungei Road. Eten doen de inwoners van Singapore in het Hawker centre en in East Coast Park. Hier bevinden zich verschillende keukens die streng worden gecontroleerd door de autoriteiten. In het Jurong Bird Park kun je honderden verschillende vogelsoorten bekijken en de mooiste stranden en duiklocaties op Sentosa, Palau Hantu, Pulau Sekeng en de Sisters-eilanden. Op het eiland Ubin vind je een mooie Boeddhistische tempel.

 

Door:
Bijgewerkt: 8 juni 2018, 20:52 uur
Categorieën: Azië