Sierra Leone

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Freetown
Andere grote steden: Bo, Kenema en Makeni
Munteenheid: Sierra Leoonse leone (SLL)
Oppervlakte: 72.300 km²
Inwoners: 5.485.998 (2012)
 

Sierra Leone is een land in het westen van Afrika. Het land grenst in het noorden en noordoosten aan Guinee en in het zuidoosten aan Liberia. Daarnaast heeft het in het westen een kustlijn aan de Atlantische Oceaan. In het oosten van het land bevinden zich de hoogste bergen (het hoogste punt is de Bintimani met 1948 meter), het midden van het land bestaat uit laagvlaktes, het zuiden wordt gedomineerd door regenwouden en aan de kust liggen mangroven en moerassen. Ook hoofdstad Freetown ligt aan de kust.

Reisinformatie Sierra Leone

Tijdsverschil:
In Sierra Leone is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Freetown:
5155 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Sierra Leone is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Sierra Leone.
Visum:
Ja
 

Talen

In Sierra Leone is Engels de enige officiële taal. De meest gesproken taal is echter Creools. Daarnaast worden nog verschillende andere lokale talen gesproken.

Beste reistijd Sierra Leone

De beste reistijd voor Sierra Leone is tussen december en maart. Het is er met gemiddeld 31 graden warm, maar er valt veel minder neerslag dan in de andere maanden. Vooral in de maanden mei tot en met oktober valt er heel veel regen in Sierra Leone.

Vaccinaties en inentingen

Voor Sierra Leone zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Sierra Leone naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 60 procent van de bevolking van Sierra Leone is moslim, voornamelijk soennitisch. Daarmee is het veruit de grootste godsdienst van het land. Daarnaast is nog ongeveer 30 procent christelijk en hangt 10 procent het animisme aan.

Populaire bezienswaardigheden

Sierra Leone heeft net als buurland Liberia veel last gehad van burgeroorlogen en daardoor moet het toerisme nog op gang komen. Desondanks zijn er een aantal mooie bezienswaardigheden in Sierra Leone die een bezoek zeker waard zijn. Te beginnen met hoofdstad Freetown. Deze stad ligt op een schiereiland aan de Atlantische Oceaan en wordt omringt door heuvels. De stad beschikt nog over verschillende koloniale gebouwen zoals de Slave Gate, de St. John's Maroon Church, de Anglicaanse St. George's Cathedral en de rooms-katholieke Sacred Heart Cathedral. Ook de Foulah Town moskee is mooi en de Cotton Tree wordt gezien als het symbool van de stad. Daarnaast heeft het prachtige stranden langs de kust, zoals Lakka Beach, No. 2 River Beach en Bureh Beach. Sierra Leone heeft ook een aantal mooie eilanden, de Banana-eilanden. De wateren rond deze eilanden bieden uitstekende mogelijkheden om te snorkelen en duiken. Op de eilanden zie je nog restanten van de slavenhandel. Op het vasteland van Sierra Leone vind je ook een aantal mooie parken. In het noorden van het land ligt het nationale park Outamba-Kilimi. In dit park leven verschillende dieren zoals olifanten, nijlpaarden en apen.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:37 uur
Categorieën: Afrika