Seychellen

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Victoria
Andere grote steden: Anse Boileau, Beau Vallon en Takamaka
Munteenheid: Seychelse roepie (SCR)
Oppervlakte: 452 km²
Inwoners: 90.024 (2012)
 

De Seychellen (Seychelles) is een Afrikaans land en archipel ten oosten van het Afrikaanse vasteland. De eilandengroep bestaat uit 115 eilanden, waarvan minder dan een derde bewoond is. Het land ligt in de Indische Oceaan en heeft geen directe buurlanden. Ten zuiden van de Seychellen, dat het kleinste land van Afrika is, liggen de eilanden Madagaskar en Mauritius. Het grootste deel van de bevolking woont op het eiland Malé, voornamelijk in hoofdstad Victoria. Een groot deel van de eilanden van de Seychellen bestaat uit graniet. Ook heeft het veel koraaleilanden. De binnenlanden bestaan voornamelijk uit heuvels en regenwouden. Langs de kust liggen zandstranden.

Reisinformatie Seychellen

Tijdsverschil:
Op de Seychellen is het tijdens onze zomertijd 2 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 3 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Victoria:
7920 km
Vliegduur:
Ongeveer 10 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op de Seychellen is een paspoort noodzakelijk dat nog geldig is na vertrek van de Seychellen.
Visum:
Nee (bij aankomst op de Seychellen ontvang je een Visitors Pass)
 

Talen

Op de Seychellen zijn Engels, Frans en Creools de officiële talen.

Beste reistijd Seychellen

De beste reistijd voor de Seychellen is in de maanden juli, augustus en september. Het is er met gemiddeld 28 graden aangenaam warm en je ontwijkt er het moessonseizoen mee. De natste maanden op de Seychellen zijn december en januari.

Vaccinaties en inentingen

Voor de Seychellen worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over de Seychellen naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 85 procent van de bevolking van de Seychellen is rooms-katholiek. Daarmee is het veruit de grootste godsdienst. Daarnaast zijn er nog kleine groepen boeddhisten, hindoes en moslims.

Populaire bezienswaardigheden

De Seychellen staan vooral bekend om haar parelwitte zandstranden en helderblauwe water. De meeste toeristen zullen de Seychellen dan ook aandoen vanwege haar droomstranden en de mogelijkheden om te snorkelen, duiken of uit te rusten. De eilanden beschikken namelijk over prachtige koraal en een mooie onderwaterwereld. Op La Digue, het op twee na grootste eiland, vind je de mooiste stranden van de Seychellen. Het spectaculairste strand is Anse Source d'Argent, waar het witte zand wordt afgewisseld met granietformaties. Rond dit eiland ligt een groot koraalrif. Ook Anse Lazio Beach op het eiland Praslin is wonderschoon. Maar ook op de andere eilanden zijn de stranden prachtig. De binnenlanden van de Seychellen beschikken over veel zeldzame plantensoorten. Bijvoorbeeld in het Praslin National Park, dat op de Werelderfgoedlijst staat vanwege haar zeldzame palmbomen. Of het nationale park van Morne, op het eiland Malé. Op Malé ligt ook hoofdstad Victoria. Hier kun je in het nationale museum meer over het land te weten komen en is een bezoekje aan de lokale markt een aanrader.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:36 uur
Categorieën: Afrika