Servië

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Belgrado
Andere grote steden: Niš, Kragujevac en Novi Sad
Munteenheid: Servische dinar (CSD)
Oppervlakte: 77.474 km²
Inwoners: 7.276.604 (2012)
 

Servië is een land in het zuidoosten van Europa en ligt gedeeltelijk op het Balkanschiereiland. Het land heeft geen kustlijn en grenst in het noorden aan Hongarije, in het noordoosten aan Roemenië, in het zuidoosten aan Bulgarije, in het zuiden aan Macedonië en Kosovo en in het westen aan Montenegro, Bosnië en Herzegovina en Kroatië. Tot 2003 was Servië onderdeel van Joegoslavië en tussen 2003 en 2006 behoorde het tot Servië en Montenegro. Het grootste deel van het land wordt gedomineerd door de Donau en haar zijrivieren. Het noorden van Servië ligt op de Pannonische Vlakte en in het midden van het land liggen verschillende bergketens.

Kathedraal van de Heilige Sava in Belgrado.

Kathedraal van de Heilige Sava in Belgrado.

Reisinformatie Servië

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Servië.
Afstand A'dam-Belgrado:
1415 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Servië is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:

Nee

Reizen naar Servië:

Goedkope vliegtickets Servië
Vakantie en rondreizen Servië

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Servië is Servisch de enige officiële taal. Daarnaast wordt er onder andere ook Albanees, Hongaars, Kroatisch en Roemeens gesproken.

Beste reistijd Servië

De beste reistijd voor Servië is tussen mei en september. De gemiddelde temperatuur is dan ongeveer 25 tot 30 graden. De meeste regen valt echter in de maanden mei en juni.

Vaccinaties en inentingen

Voor Servië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Servië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Servië is Servisch-orthodox. Het zuidwesten wordt gedomineerd door moslims. Verder wonen er nog katholieken en protestanten in Servië.

Populaire bezienswaardigheden

Servië heeft een aantal mooie nationale parken binnen haar landsgrenzen. In het westen van het land vind je het nationale park Tara, dat wordt beschouwd als één van de mooiste parken van Europa. In dit park liggen hoge bergen en er leven zwarte beren, wolven en gemzen. Ook heel mooi is het nationale park Djerdap, aan de oevers van de Donau. In dit meer ligt een stuwmeer en stuwdam en je vindt er verschillende archeologische monumenten. In het hele land staan verschillende kloosters. Een prachtig klooster staat in Studenica, in het zuiden van het land. Ook het kloosters van Sopoćani is erg mooi en staat op de Werelderfgoedlijst. Mooie steden in het land zijn Kragujevac, Novi Sad en Niš. Uiteraard mag ook hoofdstad Belgrado niet overgeslagen worden. Deze stad is op meerdere heuvels gebouwd en je vindt er verschillende mooie Servisch-orthodoxe kerken. Erg leuk is de Bohemienwijk Skadarlija. Andere bezienswaardigheden in Belgrado zijn het militaire en nationale museum, het Belgrado Fort dat uitkijkt over de rivieren Sava en Donau en het Koninklijke Paleis.

Reisgidsen Servië

reisgidsen-servie

Koop bovenstaande Servië reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Servië.

 

Door:
Bijgewerkt: 8 juni 2018, 20:44 uur
Categorieën: Europa