Senegal

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Dakar
Andere grote steden: Pikine, Touba en Guédiawaye
Munteenheid: CFA-frank (XOF)
Oppervlakte: 196.712 km²
Inwoners: 12.969.606 (2012)
 

Senegal is een land in het noordwesten van Afrika. Het land grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan en wordt verder ingesloten door Mauritanië in het noorden en noordoosten, door Mali in het oosten en door Guinee-Bissau en Guinee in het zuiden. Senegal omsingelt daarnaast Gambia in zijn geheel. Het noordelijke deel van Senegal is onderdeel van de Sahel en is overwegend vlak. Alleen in het zuidoosten is het landschap wat heuvelachtiger met een maximale hoogte van 400 meter. Waar het noorden van het land droog is, is het land in het zuiden veel groener. Met de rivieren Sénégal en de Gambia stromen twee belangrijke rivieren door het land.

Reisinformatie Senegal

Tijdsverschil:
In Senegal is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Dakar:
4640 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Senegal is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Senegal.
Visum:
Nee
Reizen naar Senegal:

Goedkope vliegtickets Senegal

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Senegal is Frans de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere lokale talen zoals Wolof, Pulaar en Bambara gesproken.

Beste reistijd Senegal

De beste reistijd voor Senegal is tussen december en februari. Het is er met gemiddeld 27 graden iets koeler dan de rest van het jaar, maar er valt vrijwel geen neerslag. Tussen juni en september komt het water met bakken uit de lucht boven Senegal.

Vaccinaties en inentingen

Voor Senegal worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Senegal naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 95 procent van de bevolking van Senegal is moslim. Ook christelijke (voornamelijk rooms-katholiek) en Afrikaanse religies worden door veel mensen aangehangen.

Populaire bezienswaardigheden

Een belangrijke reden voor toeristen om Senegal te bezoeken is de diversiteit in het landschap. Het noorden bestaat voornamelijk uit woestijn en het zuiden is erg groen. In het zuiden ligt één van de mooiste natuurreservaten van West-Afrika. Het nationale park Niokolo-Koba staat op de Werelderfgoedlijst en in het park leven veel verschillende dieren zoals leeuwen, panters, olifanten en apen. Het is mogelijk om in het park te overnachten. Een ander mooi park is het nationale park Djodj, op de grens met de Sahara. Dit park wordt gebruikt als rustplaats voor duizenden trekvogels en je vindt er roze flamingo's, pelikanen en reigers. De beste stranden van Senegal bevinden zich in de buurt van hoofdstad Dakar. Bij Cap Skirring, aan de Petite Cote, hebben veel internationale sterren al een huidje laten bouwen. Cap Skirring wordt omsloten door vulkanische rotsen. Een andere leuke badplaats is Diembering. Voor cultuur ga je naar het eiland Gorée, in de Atlantische Oceaan op 1,5 kilometer van het vasteland. Op dit eiland zie je nog veel restanten van de slavenhandel. Ook staan er nog prachtige oude koloniale huizen en enkele interessante musea. Gorée is te bereiken vanuit hoofdstad Dakar, dat op een schiereiland ligt. Dakar is vooral bekend geworden door de rally Parijs-Dakar. Een mooie stad is Saint Louis, in het noorden van het land aan de kust. Deze stad wordt het Venetië van Afrika genoemd door haar kanalen en prachtige koloniale gebouwen.

 

Door:
Bijgewerkt: 8 juni 2018, 20:42 uur
Categorieën: Afrika