Schotland

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Edinburgh
Andere grote steden: Glasgow, Aberdeen en Dundee
Munteenheid: Britse pond (GBP)
Oppervlakte: 78.772 km²
Inwoners: 5.295.400 (2011)
 

Schotland vormt het noordelijke deel en ongeveer een derde van het eiland Groot-Brittannië. Het maakt samen met Engeland, Noord-Ierland en Wales deel uit van het Verenigd Koninkrijk, dat in West-Europa ligt. Schotland grenst in het zuiden aan Engeland en heeft verder een kustlijn aan de Atlantische Oceaan in het westen en de Noordzee in het oosten. Naast het vasteland heeft Schotland meer dan 790 eilanden, die in vier hoofdeilanden worden onderverdeeld: Shetlandeilanden, Orkney-eilanden, de Binnen-Hebriden en de Buiten-Hebriden. Het noorden en westen van Schotland wordt gevormd door de bergachtige Schotse Hooglanden. Het zuiden en oosten worden gedomineerd door de Lowlands. Dit gebied is over het algemeen vlakker.

Carlton Hill in hoofdstad Edinburgh.

Carlton Hill in hoofdstad Edinburgh.

Reisinformatie Schotland

Tijdsverschil:
In Schotland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Afstand A'dam-Edinburgh:
660 km
Vliegduur:
Ongeveer 1 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Schotland is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:

Nee

Reizen naar Schotland:

Goedkope vliegtickets Schotland
Vakantie en rondreizen Schotland

 

Talen

In Schotland zijn Engels, Schots en Schots-Gaelisch de officiële talen.

Beste reistijd Schotland

De beste reistijd voor Schotland is in de maanden juni en juli. Hoewel het in de warmste maanden met gemiddeld 18 tot 20 graden ook niet erg warm wordt houdt de zon deze periode de regenwolken grotendeels weg. Vooral in het najaar kan er erg veel regen vallen in Schotland.

Vaccinaties en inentingen

Voor Schotland zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Schotland naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de gelovige bevolking van Schotland (70 procent) is christelijk, waarbij de protestanten de overhand hebben. Ook de Presbyterianisme kerk heeft met 12 procent veel aanhangers.

Populaire bezienswaardigheden

Schotland is vooral bekend om haar adembenemende natuur. Het land bestaat uit groene glooiende landschappen en prachtige vergezichten. In het westen en noorden, de Schotse Hooglanden, is de natuur een stuk ruiger dan in het zuiden en oosten. Door het hele land vind je vele kastelen en burchten. Het land heeft twee nationale parken. Het Cairngorms National Park ligt in de Highlands. In dit park leven veel wilde dieren en met de 1245 meter hoge Ben Macdui heeft het een berg in haar midden. Ook het nationale park Loch Lomond & Trossachs is prachtig. Ook heel mooi is het eiland Isle of Skye. Op dit eiland domineren de hoge pieken van het Cuillin gebergte. Andere mooie eilandengroepen zijn de Hebriden en de Shetlandeilanden. Het bekendste meer van Schotland is zonder twijfel Loch Ness, dat in een prachtige omgeving ligt. In het plaatsje Drumnadrochit bevindt zich een museum over de mythe van het watermonster. Met hoofdstad Edinburgh heeft Schotland een mooie stad voor een stedentrip. Het meest in het oog springende gebouw in deze middeleeuwse stad is het Edinburgh Castle, dat op Castle Rock ligt. Verder heeft het verschillende interessante musea en kathedralen. Voor het mooiste uitzicht over de stad ga je naar Carlton Hill. Rond de jaarwisseling staat Edinburgh een aantal dagen in het teken van Hogmanay. Er zijn dan verschillende optredens in de binnenstad en op 31 december wordt het jaar afgesloten met een groots vuurwerk.

Reisgidsen Schotland

reisgidsen-schotland

Koop bovenstaande Schotland reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Schotland.

 

Door:
Bijgewerkt: 8 juni 2018, 20:46 uur
Categorieën: Europa