Sao Tomé en Principe

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Sao Tomé
Andere grote steden: Santo Amaro, Neves en Santana
Munteenheid: Santomese dobra (STD)
Oppervlakte: 964 km²
Inwoners: 183.176 (2012)
 

Sao Tomé en Principe is een eilandengroep en land ten westen van Afrika, ongeveer 300 kilometer voor de kust van Gabon. Het land ligt in de Golf van Guinee (Atlantische Oceaan) en bestaat naast het hoofdeiland Sao Tomé en het iets kleinere eiland Principe uit een aantal kleine eilandjes, waarvan een groot deel onbewoond is. Sao Tomé en Principe is na de Seychellen het kleinste land van Afrika. Hoofdstad Sao Tomé ligt op het gelijknamige eiland Sao Tomé. De eilanden zijn bergachtig en groen en allemaal vulkanisch van oorsprong. Een groot deel van de eilanden bestaat uit regenwouden. Het hoogste punt is de berg Pico de Sao Tomé met 2024 meter.

Reisinformatie Sao Tomé en Principe

Tijdsverschil:
Op Sao Tomé en Principe is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Sao Tomé:
5795 km
Vliegduur:
Ongeveer 7 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Sao Tomé en Principe is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek van Sao Tomé en Principe.
Visum:
Ja
 

Talen

Op Sao Tomé en Principe is Portugees de enige officiële taal.

Beste reistijd Sao Tomé en Principe

De beste reistijd voor Sao Tomé en Principe is tussen juni en september. Het is dan met ongeveer 27 graden aangenaam warm op de eilanden en er valt vrijwel geen regen. In tegenstelling tot de andere maanden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Sao Tomé en Principe zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Sao Tomé en Principe naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Sao Tomé en Principe is christelijk. Hiervan is ongeveer 70 procent rooms-katholiek, 3,5 procent evangelisch en 2 procent nieuw-apostolisch.

Populaire bezienswaardigheden

Sao Tomé en Principe is vooral bekend om haar prachtige tropische zandstranden en helderblauwe zeewater. De meeste toeristen zullen Sao Tomé en Principe dan ook aandoen vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. De mooiste stranden in het noorden van het eiland Sao Tomé zijn Praia Micolo, Praia Tamarindos en Praia das Conchas. In het zuiden van Sao Tomé zijn de stranden Praia Piscina en Praia Jalé aan te raden. Duiken kan heel goed bij het eiland Ilheu da Rolas. Niet geschikt om te zwemmen, maar wel erg mooi zijn de zwarte klippen Boca de Inferno. Het binnenland van Sao Tomé bestaat voornamelijk uit tropische regenwouden, waar veel exotische vogels leven. Hier vind je ook de São Nicolau waterval. Ook de hoofdstad ligt je op dit eiland. In Sao Tomé zijn nog veel Portugese invloeden terug te vinden. Met name het fort en het nationale museum zijn een bezoekje waard. Principe, het andere hoofdeiland, ligt op ongeveer 150 kilometer van Sao Tomé. Hier zitten veel cacaoplantages. Een mooie rustige vakantie kun je hebben op het eilandje Ilheu Bom Bom, vlak voor de kust van Principe.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:33 uur
Categorieën: Afrika