San Marino

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: San Marino
Andere grote steden: Dogana, Borgo Maggiore en Domagnano
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 61 km²
Inwoners: 32.140 (2012)
 

Het dwergstaatje San Marino ligt op het Apennijns Schiereiland in het zuiden van Europa. Het land wordt volledig ingesloten door Italië en ligt aan de oostelijke flanken van de Apennijnen. San Marino is hierdoor erg heuvelachtig en het landschap is ruig. Het hoogste punt van het land is Monte Titano met 749 meter. San Marino is na Vaticaanstad en Monaco het kleinste land in Europa. Hoewel Dogana de grootste plaats in het land is, is het gelijknamige San Marino de hoofdstad. Voor een vakantie in San Marino, wordt in veel gevallen de luchthaven van Rimini in Italië gebruikt.

Reisinformatie San Marino

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en San Marino.
Afstand A'dam-San Marino:
1090 km
Vliegduur:
San Marino beschikt niet over een internationale luchthaven. Rimini in Italië is het dichtstbijzijnde alternatief. De vliegduur vanaf Amsterdam is ongeveer 1 uur en 45 minuten.
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in San Marino is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:

Nee

Reizen naar San Marino:

Goedkope vliegtickets Rimini (Italië)
Vakantie in San Marino

 

Talen

In San Marino is Italiaans de enige officiële taal.

Beste reistijd San Marino

De beste reistijd voor San Marino is in mei, juni, september en oktober. De gemiddelde temperatuur schommelt die periode tussen de 20 en 25 graden. De grootste kans op zon heb je in juli en augustus, maar het kan dan wel erg heet worden in San Marino. Het voor- en najaar is wat dat betreft aangenamer.

Vaccinaties en inentingen

Voor San Marino zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over San Marino naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking is christelijk. Ongeveer 95 procent gaat naar de rooms-katholieke kerk.

Populaire bezienswaardigheden

San Marino is na Vaticaanstad en Monaco het kleinste land in Europa en de meeste mensen bezoeken San Marino alleen als dagtrip vanuit badplaatsen als Rimini in Italië. Vanaf de voet van de Monte Titano kun je vanuit het stadje Borgo Maggiore met een kabelbaan naar de top van de berg. Hier bevindt zich hoofdstad San Marino. Deze stad is voor een groot deel ommuurt. Vanaf de torens langs deze muur heb je een prachtig uitzicht over het land en in de verte de Adriatische Zee. Naast de de drie weertorens Guaita, Cesta en Montale beschikt de stad over tal van andere bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het Palazzo dei Capitani (het regeringspaleis waar een dagelijkse aflossing van de wacht plaats vindt), Palazzo Pubblico (het stadhuis) en de St.-Franciscuskerk. Het hoogste punt van het land is echter Rocca di San Marino. Hier bevindt zich Castello della Cesta. Ook in de rest van het land vind je mooie burchten en kastelen.

 

Door:
Bijgewerkt: 20 mei 2015, 11:30 uur
Categorieën: Europa