Samoa

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Apia
Andere grote steden: Salelologa, Vaitele en Faleuela
Munteenheid: Samoaanse tala (WST)
Oppervlakte: 2842 km²
Inwoners: 194.320 (2012)
 

Samoa is een land in Oceanië in de regio Polynesië en ligt in het oosten van het continent Australië. De eilandengroep ligt in de zuidelijke Grote Oceaan en bestaat uit de grote eilanden Savai'i en Upolu die worden gescheiden door de Straat van Apolima en acht kleine eilandjes. Samoa beslaat het westelijke gedeelte van de Samoa-eilanden. Het oostelijke deel is van Amerikaans-Samoa. Verder wordt Samoa omringt door de Tokelau-eilanden in het noorden, Wallis en Futuna in het westen en Niue in het zuiden. Het grootste deel van de bevolking woont op het hoofdeiland Upolu. Hier bevindt zich ook de hoofdstad Apia. Het grootste eiland is echter Savai'i. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en bestaan voor een groot deel uit regenwouden.

Reisinformatie Samoa

Tijdsverschil:
Op Samoa is het tijdens onze zomertijd 11 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 13 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Apia:
15.740 km
Vliegduur:
Ongeveer 25 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Samoa is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op Samoa.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Samoa zijn Engels en Samoaans de officiële talen.

Beste reistijd Samoa

De beste reistijd voor Samoa is in de periode tussen juni en oktober. Het is er dan met gemiddeld 28 graden aangenaam warm en je ontwijkt zo het regenseizoen, die tussen november en april plaatsvindt. Bovendien kan het die tijd erg warm worden op Samoa.

Vaccinaties en inentingen

Voor Samoa worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Samoa naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Vrijwel de hele bevolking op Samoa is christelijk. Hiervan heeft het congregationalisme (35 procent) de meeste aanhangers. Ook de rooms-katholieken zijn goed vertegenwoordigd op Samoa (20 procent), net als de methodisten (15 procent).

Populaire bezienswaardigheden

Samoa staat vooral bekend om haar parelwitte zandstranden en helderblauwe water. De meeste toeristen zullen Samoa dan ook aandoen vanwege haar bountystranden en de mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. De eilanden beschikken namelijk over prachtige koraal en een mooie onderwaterwereld. Eén van de mooiste stranden van Samoa is Lalomanu Beach, in het oosten van het eiland Upolu. Andere mooie stranden op Upolu zijn Matareva Beach en Salamumu Beach. Op het eiland Savai'i liggen de mooiste stranden rond Fagamalo. Enkele goede plekken om te duiken zijn Wicked Wall en Namua Garden. Ook erg bijzonder is het Palolo Deep Marine Reserve, dat beschikt over prachtige koraalriffen. De binnenlanden van Samoa bestaan voor een groot deel uit regenwouden. Op het eiland Savai'i zijn de Afu Aau watervallen zeker een bezoek waard. De hoofdstad Apia is het economische centrum van het land. Deze stad beschikt over veel koloniale gebouwen. Ook vind je hier het interessante Robert Louis Stevenson Museum, dat zich bevindt in een prachtige oude villa.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:32 uur
Categorieën: Australië