Salomonseilanden

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Honiara
Andere grote steden: Auki, Buala en Gizo
Munteenheid: Salomon-dollar (SBD)
Oppervlakte: 28.896 km²
Inwoners: 584.578 (2012)
 

De Salomonseilanden (Solomoneilanden) is een land en eilandengroep in Oceanië en ligt in het oosten van het continent Australië. De Salomonseilanden bevinden zich in de Grote Oceaan en bestaan uit twee rijen van zes grote eilanden (Choiseul, Guadalcanal, Makira, Malaita, Nieuw-Georgië en Santa Isabel) en ongeveer duizend kleinere eilanden. Ten westen van de Salomonseilanden ligt Papoea-Nieuw-Guinea en ten zuidoosten Vanuatu. De hoofdstad is Honiara en ligt op het eiland Guadalcanal. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en bestaan voor het grootste deel uit heuvels, vulkanen en regenwouden.

Reisinformatie Salomonseilanden

Tijdsverschil:
Op de Salomonseilanden is het tijdens onze zomertijd 9 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 10 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Honiara:
14.755 km
Vliegduur:
Ongeveer 21 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op de Salomonseilanden is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op de Salomonseilanden.
Visum:
Nee
 

Talen

Op de Salomonseilanden is Engels de enige officiële taal. Daarnaast worden nog ongeveer zeventig andere lokale talen gesproken.

Beste reistijd Salomonseilanden

De beste reistijd voor de Salomonseilanden is in de maanden januari, februari en maart. Het is er dan net als de rest van het jaar ongeveer 30 graden, maar er valt minder regen dan de andere maanden. Maar let op, ook deze maanden is het niet altijd droog.

Vaccinaties en inentingen

Voor de Salomonseilanden worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over de Salomonseilanden naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van de Salomonseilanden is christelijk. Hiervan gaat ongeveer 35 procent naar de Anglicaanse Kerk, is 20 procent rooms-katholiek en gelooft 15 procent in het methodisme.

Populaire bezienswaardigheden

De Salomonseilanden beschikken over een prachtige natuur, die wordt gedomineerd door vulkanen en regenwouden. Het is dan ook een onvergetelijke ervaring om een rondreis te maken over de eilanden. Ook voor strand- en watersportvakanties zijn de Salomonseilanden erg geschikt. Rond de eilanden liggen mooie koraalriffen, de zandstranden zijn parelwit en het water azuurblauw. Op het eiland Nieuw-Georgië (New Georgia), in het westen van de eilandengroep, vind je misschien wel het mooiste plekje op de Salomonseilanden. De Marovo Lagoon is de grootste zoutwater lagune in de wereld. Ook bij het eiland Malaita ligt een mooie laguna, de Langa Langa Lagoon. Het eiland Kolombangara bestaat vrijwel volledig uit een vulkaan. Vanaf de top van deze vulkaan heb je een verbluffend mooi uitzicht over de eilanden en de azuurblauwe zee. Op het eiland Guadalcanal bevindt zich de hoofdstad van het land, Honiara. Deze stad beschikt over een interessant nationaal museum, mooie botanische tuinen en een gezellige Chinese buurt. In de omgeving van de stad kun je nog resten van de Tweede Wereldoorlog vinden.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:32 uur
Categorieën: Australië