Saint Vincent en de Grenadines

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Kingstown
Andere grote steden: Georgetown, Port Elizabeth en Chateaubelair
Munteenheid: Oost-Caribische dollar (XCD)
Oppervlakte: 389 km²
Inwoners: 103.537 (2012)
 

Saint Vincent en de Grenadines is een eilandengroep in het oostelijke deel van de Caribische Zee, op de grens met de Atlantische Oceaan, in Noord-Amerika. Het land bestaat uit het hoofdeiland Saint Vincent en een aantal kleinere eilandjes, genaamd de Grenadines: Baliceaux Island, Bequia, Mustique, Canouan, Mayreau, Petit Canouan, Petit Mustique Island, Petit St. Vincent Island, Savan Island, Tobago Cays en Union Island. Ten noorden van Saint Vincent en de Grenadines ligt Saint Lucia, ten oosten Barbados en ten zuiden ligt Grenada. De eilandengroep is onderdeel van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. De eilanden zijn allemaal vulkanisch van oorsprong en worden in de binnenlanden gedomineerd door oerwouden. De westkust bestaat voornamelijk uit stranden en baaien en langs de oostkust liggen rotsen. Hoofdstad Kingstown bevindt zich op het grootste eiland Saint Vincent.

Reisinformatie Saint Vincent en de Grenadines

Tijdsverschil:
Op Saint Vincent en de Grenadines is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Kingstown:
7250 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Saint Vincent en de Grenadines is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek van Saint Vincent en de Grenadines.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Saint Vincent en de Grenadines is Engels de enige officiële taal.

Beste reistijd Saint Vincent en de Grenadines

Saint Vincent en de Grenadines kent een regenseizoen van juni tot november, waarbij de temperaturen tot ver boven de 30 graden kunnen oplopen. Het orkaanseizoen vindt hier plaats in augustus en september. De beste reistijd voor Saint Vincent en de Grenadines is eind december tot en met april. De gemiddelde temperatuur is dan ongeveer 30 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Saint Vincent en de Grenadines worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Saint Vincent en de Grenadines naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 95 procent van de bevolking van Saint Vincent en de Grenadines is christelijk en daarmee is het de belangrijkste godsdienst. Daarnaast worden nog andere kleine niet-christelijke religies aangehangen.

Populaire bezienswaardigheden

Saint Vincent en de Grenadines is vooral populair vanwege het goede weer en haar mooie Caribische stranden. Het wordt dan ook voornamelijk bezocht voor strandvakanties. Langs de kust beschikt het eiland bovendien over prachtige koraalriffen waardoor je er uitstekend kunt duiken en snorkelen. Langs de west- en zuidkust liggen de mooiste stranden. Bijvoorbeeld bij Villa Beach, Indian Bay Beach en Buccament Bay Beach, allen op Saint Vincent. Ten zuiden van Saint Vincent ligt het eiland Bequia. Watersporters komen vooral aan hun trekken bij het mooie strand Lower Bay. Een paradijselijk en rustig eiland is Young Island. De binnenlanden van Saint Vincent zijn bedekt met oerwouden en de berg La Soufrière. Vanaf de top van deze berg heb je een prachtig uitzicht over de eilanden en de azuurblauwe zee. Niet ver van deze berg vandaan liggen de Baleine watervallen. De hoofdstad van Saint Vincent en de Grenadines is Kingstown. In deze stad zijn de botanische tuinen, de katholieke kathedraal St. Mary's en de ruïnes van Fort Charlotte op een heuvel aan de rand van de stad de bezienswaardigheden.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:30 uur
Categorieën: Noord-Amerika