Saint Lucia

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Castries
Andere grote steden: Gros Islet, Vieux Fort en Micoud
Munteenheid: Oost-Caribische dollar (XCD)
Oppervlakte: 539 km²
Inwoners: 162.178 (2012)
 

Saint Lucia is een eiland en land in Noord-Amerika. Het land ligt in het oostelijke deel van de Caribische Zee, op de grens met de Atlantische Oceaan. Naast het hoofdeiland behoren ook een paar kleine eilandjes voor de kust van Saint Lucia tot het land. Saint Lucia is onderdeel van de Bovenwindse Eilanden en ligt ten noorden van Saint Vincent en de Grenadines, ten noordwesten van Barbados en ten zuiden van het Franse Martinique. In 1979 werd Saint Lucia onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Het eiland is erg bergachtig en van vulkanische oorsprong. De binnenlanden worden gedomineerd door regenwouden en langs de kust liggen meerdere zandstranden.

Reisinformatie Saint Lucia

Tijdsverschil:
Op Saint Lucia is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Castries:
7160 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Saint Lucia is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek van Saint Lucia.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Saint Lucia is Engels de enige officiële taal. Daarnaast wordt er ook Patois gesproken.

Beste reistijd Saint Lucia

Op Saint Lucia vindt het regenseizoen plaats van juni tot november, waarbij de temperaturen tot ver boven de 30 graden kunnen oplopen. In augustus en september heeft het land bovendien te maken met orkanen. De beste reistijd voor Saint Lucia is eind december tot en met april. De gemiddelde temperatuur is dan ongeveer 30 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Saint Lucia worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Saint Lucia naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 90 procent van de bevolking van Saint Lucia is christelijk en daarmee is het de belangrijkste godsdienst. Daarnaast is een klein deel Jehova's Getuigen en is de rest niet gelovig.

Populaire bezienswaardigheden

Saint Lucia is vooral populair vanwege het goede weer en haar parelwitte Caribische stranden. Het land wordt dan ook voornamelijk bezocht voor strandvakanties. Langs de kust beschikt het eiland bovendien over prachtige koraalriffen waardoor je er uitstekend kunt duiken en snorkelen. De mooiste witte zandstranden op Saint Lucia zijn Reduit Beach (bij Rodney Bay) en Jalousie Beach. Voor snorkelen en duiken ga je naar Anse Chastanet. Maar ook het binnenland van Saint Lucia is erg mooi. Het grootste deel van het land bestaat uit regenwouden. In de botanische tuinen van het eiland, de Diamond Botanical Gardens, kun je van de pracht en praal van Saint Lucia genieten. Ook vind je hier watervallen en mineralenbaden. Een ander mooi park is het nationale park Pigeon Island. Hier zie je overblijfselen uit de tijd van de indianen en Britten en kun je een kijkje nemen in de ruïnes van een oud walvisstation. Naast hoofdstad Casties is ook de plaats Soufrière aan de westkust een bezoek waard. Dit stadje heeft een prachtige ligging onderaan een gedoofde vulkaan en wordt omgeven door zee en regenwouden.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:30 uur
Categorieën: Noord-Amerika