Saint Kitts en Nevis

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Basseterre
Andere grote steden: Cayon, Charlestown en Dieppe Bay Town
Munteenheid: Oost-Caribische dollar (XCD)
Oppervlakte: 261 km²
Inwoners: 50.726 (2012)
 

Saint Kitts en Nevis is een eilandengroep in Noord-Amerika. Het land bestaat uit de eilanden Saint Kitts (of Saint Christopher) en Nevis en ligt in het oostelijke deel van de Caribische Zee, op de grens met de Atlantische Oceaan. Saint Kitts is de grootste van de twee eilanden. De eilandengroep wordt door de 3,5 kilometer brede zeestraat The Narrows van elkaar gescheiden. Saint Kitts en Nevis behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. De eilanden zijn erg bergachtig en vulkanisch van oorsprong. Beide eilanden zijn bovendien erg groen en hebben lange zandstranden en koraalriffen langs de kust.

Reisinformatie Saint Kitts en Nevis

Tijdsverschil:
Op Saint Kitts en Nevis is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Basseterre:
6990 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Saint Kitts en Nevis is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op Saint Kitts en Nevis.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Saint Kitts en Nevis is Engels de enige officiële taal.

Beste reistijd Saint Kitts en Nevis

Saint Kitts en Nevis kent een regenseizoen van juni tot november, waarbij de temperaturen tot ver boven de 30 graden kunnen oplopen. Het orkaanseizoen vindt hier plaats in augustus en september. De beste reistijd voor Saint Kitts en Nevis is eind december tot en met april. De gemiddelde temperatuur is dan ongeveer 30 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Saint Kitts en Nevis worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Saint Kitts en Nevis naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 85 procent van de bevolking van Saint Kitts en Nevis is christelijk en daarmee is het de belangrijkste godsdienst. Hiervan gaat ongeveer 25 procent naar een Anglicaanse Kerk en hangen evenveel mensen het methodisme aan.

Populaire bezienswaardigheden

Saint Kitts en Nevis is vooral populair vanwege het goede weer en haar parelwitte Caribische stranden. Het wordt dan ook voornamelijk bezocht voor strandvakanties. Langs de kust beschikt het eiland bovendien over prachtige koraalriffen waardoor je er uitstekend kunt duiken en snorkelen. Een mooi strand op Saint Kitts is Frigate Bay. Vanuit het nationale park Brimstone Hill Fortress op het eiland Saint Kitts heb je prachtig uitzicht over de naburige Nederlandse eilanden Saba en Sint Eustatius. Dit park, dat bestaat uit een fort uit de achttiende eeuw, ligt op een vulkanische heuvel dat beschermd wordt door UNESCO. Een ander leuk uitstapje kan worden gemaakt naar de krater van Mount Liamuiga. Ook hoofdstad Basseterre ligt op Saint Kitts. In dit schilderachtige stadje zijn vooral een bezoek aan het Independence Square en de kerk van Sint George. Op het eiland Nevis bevinden zich de mooiste stranden van Saint Kitts en Nevis. Bijvoorbeeld het strand Pinney's Beach. Een leuk stadje is Charlestown, dat is gelegen tussen twee forten.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:29 uur
Categorieën: Noord-Amerika