Rwanda

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Kigali
Andere grote steden: Butare, Gisenyi en Gitarama
Munteenheid: Rwandese frank (RWF)
Oppervlakte: 26.340 km²
Inwoners: 11.689.696 (2012)
 

Rwanda is een land in Centraal-Afrika en één van de kleinste landen op het continent. Het land grenst in het noorden aan Uganda, in het oosten aan Tanzania, in het zuiden aan Burundi en in het westen aan Congo-Kinshasa. Het grootste deel van de grens met Congo-Kinshasa wordt gevormd door het Kivumeer. Het landschap van Rwanda is verder erg heuvelachtig met in het noordwesten vulkanisch gebied. Hier bevindt zich ook het hoogste punt van Rwanda, Mount Karisimbi (4507 meter). Het land is verder erg groen met uitgestrekte vlaktes, moerassen en oerwoud.

Reisinformatie Rwanda

Tijdsverschil:
In Rwanda is het tijdens onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Kigali:
6490 km
Vliegduur:
Ongeveer 8 uur en 20 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Rwanda is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Rwanda.
Visum:
Ja
 

Talen

In Rwanda zijn Kinyarwanda, Engels en Frans de officiële talen. Daarnaast worden nog verschillende andere lokale talen gesproken.

Beste reistijd Rwanda

In Rwanda vinden twee regenseizoenen plaats. In het voorjaar tussen februari en maart en in het najaar tussen oktober en december. Je ontwijkt de regen in de maanden januari, juli en augustus. Het is alle maanden met 26 tot 28 graden aangenaam warm.

Feestdagen

28 januari: Dag van de Democratie
7 april: Herdenkingsdag Genocide
1 juli: Onafhankelijkheidsdag
1 augustus: Oogstfestival

Vaccinaties en inentingen

Voor Rwanda zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Rwanda naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Rwanda is christelijk. Hiervan is ongeveer 55 procent rooms-katholiek. Het overige deel van de christenen is protestants of adventist. Daarnaast hangt een klein deel van de bevolking de islam aan.

Populaire bezienswaardigheden

Rwanda is een heel groen land en het beschikt over een prachtige natuur en meerdere nationale parken. Bijvoorbeeld het Parc National des Volcans. Dit park is één van de laatste leefgebieden van de berggorilla. Ook kun je hier boottochten maken en de kraters van de vulkanen bekijken. Een ander mooi park is het nationale park Akagera. In dit park kun je de volledige Big 5 vinden en verder leven er ook zebra's, antilopen en apen. Het Virungagebergte bestaat uit acht vulkanen. Rond deze vulkanen kun je prachtige wandelingen maken. In de omgeving van Cyangugu kun je de indrukwekkende grotten van Nyenji en Kaboza bekijken. Ook liggen hier de heetwaterbronnen in Nyakabuye. Niet ver hiervandaan ligt het grote Kivumeer. Langs dit meer vind je leuke havenstadjes en zijn boottochten mogelijk naar Napoleon’s Island en Amahoro Island. Rond Kibungo, in het oosten van Rwanda, heb je veel watervallen en mooie meren. Rwanda is ook het land van bloedige burgeroorlogen. In hoofdstad Kigali kun je een bezoek brengen aan het Kigali Memorial Centre. In dit museum wordt aandacht besteedt aan de genocide in 1994. Deze herdenkingsplek is gebouwd op de plek waar 250.000 vermoorde mensen begraven zijn.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:28 uur
Categorieën: Afrika