Qatar

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Doha
Andere grote steden: Ar Rayyan, Al Wakrah en Al Khawr
Munteenheid: Qatarese rial (QAR)
Oppervlakte: 11.607 km²
Inwoners: 1.951.591 (2012)
 

Qatar is een land (emiraat) in het Midden-Oosten. Het Aziatische schiereiland grenst in het zuiden aan Saoedi-Arabië en ligt ten oosten van Bahrein. Verder wordt het omringt door de Perzische Golf en de Golf van Bahrein. Het landschap van Qatar bestaat bijna volledig uit woestijngebieden en het land is vrij vlak. Alleen in het westen bevinden zich enkele heuvelruggen. Qatar heeft bijna geen flora en fauna. Door de aanwezige olievelden is Doha, de hoofdstad van Qatar, in snel tempo uitgegroeid tot metropool met een moderne skyline. Bijna negentig procent van de bevolking woont in deze stad.

Reisinformatie Qatar

Tijdsverschil:
In Qatar is het tijdens onze zomertijd 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Doha:
4915 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Qatar is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Qatar.
Visum:
Ja
 

Talen

In Qatar is Arabisch de enige officiële taal.

Beste reistijd Qatar

De beste reistijd voor Qatar is in de wintermaanden. Tussen december en februari schommelt de temperatuur gemiddeld tussen de 20 en 25 graden. Er kan dan wel een klein beetje regen vallen, maar dit is van korte duur. In de zomer kan het in Qatar 40 tot 50 graden worden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Qatar worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Qatar naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Qatar, ongeveer 75 procent, is moslim. De laatste jaren is echter ook het christendom aan het opkomen in Qatar. Ongeveer 8 procent is christelijk. Daarnaast wordt door een deel van de bevolking ook het hindoeïsme aangehangen.

Populaire bezienswaardigheden

Net als andere oliestaten in de regio beschikt ook Doha, de hoofdstad van Qatar, over een hypermoderne skyline. Ongeveer negentig procent van de bevolking woont in deze stad en veel bezienswaardigheden kun je dan ook hier vinden. Bijvoorbeeld het Museum of Islamic Art. Dit museum beschikt over een collectie van wereldklasse. In het centrum van Doha staat het Al Koot Fort, ook wel Doha Fort genoemd. Midden in dit fort staat een moskee. Doha heeft ook mooie parken. Vanuit het Al Bida Park heb je een mooi uitzicht over de Perzische Golf en zijn er geregeld tentoonstellingen. In het noorden van Qatar, op ongeveer honderd kilometer van de hoofdstad, vind je het Al Zubara Fort. Tegenwoordig doet dit fort dienst als museum. De mooiste stranden van Qatar liggen in de buurt van Fuwairit, Umm Bab en Salwa. Ook het zuiden van het land beschikt over mooie stranden met palmbomen. De wateren rond Qatar bieden tevens goede mogelijkheden voor watersportactiviteiten zoals snorkelen en duiken. Ga je liever niet naar het strand, maar wil je wel zwemmen, dan is het grote Aquapark in Abu Nakhla eventueel een alternatief. Ook biedt Qatar goede mogelijkheden voor woestijnsafari's.

 

Door:
Bijgewerkt: 20 augustus 2013, 14:52 uur
Categorieën: Azië