Puerto Rico

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: San Juan
Andere grote steden: Bayamón, Carolina en Ponce
Munteenheid: Amerikaanse dollar (USD)
Oppervlakte: 8870 km²
Inwoners: 3.690.923 (2012)
 

Puerto Rico (of Porto Rico) is een vrijstaat van de Verenigde Staten en een eiland in het oostelijke deel van de Caribische Zee. Het land maakt deel uit van de Grote Antillen en ligt ten oosten van de Dominicaanse Republiek en ten westen van de Amerikaanse- en Britse Maagdeneilanden. De archipel bestaat uit het hoofdeiland Puerto Rico en enkele kleinere eilanden waarvan Vieques, Culebra, en Mona de bekendste zijn. Langs de kust liggen woestijnen en stranden. Het binnenland van Puerto Rico bestaat uit bergen en regenwouden. Het hoogste punt van het eiland is Cerro La Punta (1338 meter).

Reisinformatie Puerto Rico

Tijdsverschil:
Op Puerto Rico is het tijdens de zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-San Juan:
7120 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Puerto Rico is een paspoort noodzakelijk dat nog geldig is na vertrek van Puerto Rico (let op: voor de Verenigde Staten gelden andere voorwaarden).
Visum:
Nee
 

Talen

Op Puerto Rico zijn Engels en Spaans de officiële talen.

Beste reistijd Puerto Rico

De beste reistijd voor Puerto Rico is tussen januari en mei. Het is er net als de rest van het jaar dan gemiddeld 30 graden, maar er valt minder regen dan in de tweede helft van het jaar. Het orkaanseizoen vindt op Puerto Rico plaats in augustus en september.

Vaccinaties en inentingen

Voor Puerto Rico worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Puerto Rico naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van Puerto Rico is christelijk. Hiervan gaan de meeste mensen naar de rooms-katholieke kerk (ongeveer 85 procent). Daarnaast zijn er ook nog kleine groepen protestanten en joden.

Populaire bezienswaardigheden

De hoofdstad van Puerto Rico is San Juan, dat in het noorden van het hoofdeiland ligt. Deze stad bestaat uit een oud en een nieuw deel. In het oude gedeelte vind je veel invloeden van de Spaanse koloniale tijd. Bijvoorbeeld de stadsmuur, waarvan je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de Caribische Zee. Andere bezienswaardigheden in San Juan zijn de witte kerk Iglesia de San José en de botanische tuinen. Net buiten San Juan staan de forten San Felipe del Morro, San Juan de la Cruz en El Morro. Deze forten staan allen op de Werelderfgoedlijst en kijken uit over zee. Ook de plaats Arecibo ligt in het noorden van Puerto Rico. De stad heeft een mooie kathedraal, maar de meeste mensen bezoeken deze plaats door aan zandstranden en de mogelijkheden om te duiken en snorkelen. Net als aan de noordkust beschikt het zuiden ook over prachtige witte stranden en helderblauw zeewater. In het zuiden van het land ligt ook de plaats Ponce. Net als in hoofdstad San Juan vind je hier veel koloniale invloeden. Tot slot de stad Mayaguez, in het westen van het land. Naast zandstranden heeft deze plaats een mooi stadhuis en kathedraal.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:26 uur
Categorieën: Noord-Amerika