Portugal

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Lissabon
Andere grote steden: Porto, Vila Nova de Gaia en Braga
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 92.212 km²
Inwoners: 10.781.459 (2012)
 

Portugal is een land op het Iberische Schiereiland in het zuidwesten van Europa. Spanje is het enige land dat direct aan Portugal grenst (in het noorden en oosten). Verder heeft Portugal in het westen en zuiden een lange kustlijn aan de Atlantische Oceaan en heeft het in de vorm van de Azoren en Madeira twee eilandengroepen in deze oceaan. Het noorden van het vasteland van Portugal is bergachtig en heeft een koel en regenachtig klimaat. Het zuiden is daarentegen wat vlakker. De eilandengroepen Madeira en de Azoren zijn vulkanisch van oorsprong. Ze zijn erg groen en heuvel- en bergachtig.

Camara de Lobos op Madeira, vroeger vaak bezocht door Winston Churchill.

Camara de Lobos op Madeira, vroeger vaak bezocht door Winston Churchill.

Reisinformatie Portugal

Tijdsverschil:
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Afstand A'dam-Lissabon:
1865 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Portugal is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
Reizen naar Portugal:

Goedkope vliegtickets Portugal

 

Talen

In Portugal is Portugees de enige officiële taal. Daarnaast wordt op sommige plekken ook Mirandees gesproken.

Beste reistijd Portugal

De beste reistijd voor het vasteland van Portugal is in het voor- en najaar, hoewel er dan veel regen kan vallen in het noorden. De gemiddelde temperatuur schommelt die periode in het hele land tussen de 20 en 30 graden. Ook Madeira kun je het beste bezoeken in deze periode. De beste reistijd voor de Azoren is in juli en augustus.

Wegenvignet of tol

Op verschillende autosnelwegen in Portugal moet tol betaald worden. Op een aantal trajecten kan uitsluitend elektronisch worden betaald. Vraag daarom voor je op reis gaat de informatie op bij de ANWB.

Vaccinaties en inentingen

Voor Portugal zijn geen vaccinaties noodzakelijk. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Portugal naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Met ongeveer 80 procent van de bevolking van Portugal is het rooms-katholicisme veruit de grootste religie in het land. Hoewel net als in andere Europese landen dit aantal snel afneemt. Daarnaast zijn er ook nog wat protestanten, joden en hindoes.

Populaire bezienswaardigheden

De populairste vakantiebestemming in Portugal is de Algarve. Deze streek in het zuiden van Portugal beschikt over een zandstrand van maar liefst 200 kilometer. Bijvoorbeeld rond de plaats Albufeira. Maar ook de binnenlanden van de Algarve, met haar pittoreske dorpjes, is mooi om te zien. Een andere belangrijke toeristische trekpleister is het eiland Madeira, dat op ongeveer 700 kilometer van de kust van Afrika ligt. Vooral de natuur op dit vulkanische eiland is erg indrukwekkend. Het is daarnaast ook erg geschikt voor actieve vakanties. Zo heb je er veel wandelpaden langs antieke irrigatiekanalen en zijn er mogelijkheden om te duiken, surfen en klimmen. Ook de eilandengroep de Azoren is erg mooi. Bijvoorbeeld in de Furnas-vallei, waar je de vulkanische oorsprong van de eilanden nog steeds voelt. Voor mooie natuur op het vasteland van Portugal ga je naar het nationale park Serra da Estrela. Portugal bezit ook prachtige steden. Bijvoorbeeld de tweede stad van het land Porto. Deze stad is op zeven steile heuvels gebouwd en ligt aan de rivier de Douro. Vanuit de toren van de kerk Torre dos Clérigos heb je een prachtig uitzicht over de stad. De beroemdste bruggen van de stad zijn de Maria Pia-brug en de Dom Luis I-brug. Deze bruggen verbinden Porto met zusterstad Vila Nova de Gaia. Ook Lissabon, de hoofdstad van Portugal, mag ook niet overgeslagen worden tijdens een reis door Portugal. Een ritje in tram 28 is hier één van de belangrijkste toeristentrekkers. Deze tram brengt de inzittenden via steile straatjes langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de kerk en klooster São Vicente de Fora. Het symbool van de stad is echter de Toren van Belém (Torre de Belém), in de wijk Belém. Deze verdedigingstoren staat aan de oever van de rivier de Taag en is opgenomen op de Werelderfgoedlijst.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 22:32 uur
Categorieën: Europa