Peru

Bestemmingsinfo | Zuid-Amerika


Hoofdstad: Lima
Andere grote steden: Arequipa, Trujillo en Chiclayo
Munteenheid: Peruviaanse sol (PEN)
Oppervlakte: 1.285.216 km²
Inwoners: 29.549.517 (2012)
 

Peru is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noorden aan Ecuador en Colombia, in het oosten aan Brazilië en Bolivia en in het zuiden aan Chili. Verder heeft het in het westen een lange kustlijn aan de Grote Oceaan. Peru beschikt over een afwisselend landschap. Het noorden en oosten van het land bestaat uit het Amazonelaagland met veel regenwouden. Langs de kust van Peru bevinden zich woestijnen waar het bijna nooit regent. In het kustgebied wonen ook de meeste mensen. Met name in en rond hoofdstad Lima. Tot slot het centrale deel van het land. Dit deel, dat voornamelijk uit het Andesgebergte bestaat en tussen de kust en het oerwoud ligt, loopt van het noorden naar het zuiden.

Het wereldberoemde Machu Picchu.

Het wereldberoemde Machu Picchu.

Reisinformatie Peru

Tijdsverschil:
In Peru is het tijdens onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 6 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Lima:
10.540 km
Vliegduur:
Ongeveer 13 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Peru is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Peru.
Visum:

Nee

Reizen naar Peru:

Goedkope vliegtickets Peru
Vakantie en rondreizen Peru

Peru reizen

 

Talen

In Peru is Spaans de enige officiële taal. Daarnaast worden er nog verschillende andere talen zoals Quechua en Aymara gesproken.

Beste reistijd Peru

De beste reistijd voor heel Peru bestaat niet. Iedere regio heeft haar eigen klimaat. Ga je naar het Amazonegebied in het noorden of oosten, dan kun je het beste in de maanden juli tot september gaan om de meeste regen te ontwijken. Naar hoofdstad Lima ga je tussen december en februari en de kustregio, waar het warmer is, kun je het beste bezoeken tussen april en november.

Vaccinaties en inentingen

Voor Peru worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Peru naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 80 procent van de bevolking van Peru is rooms-katholiek. Daarmee is het veruit de belangrijkste godsdienst in het land.

Populaire bezienswaardigheden

De populairste bezienswaardigheid van Peru is zonder twijfel het heiligdom Machu Picchu. Deze oude Incastad in de buurt van de stad Cuzco ligt op 2360 meter hoogte tussen steile bergen, staat op de Werelderfgoedlijst en wordt gezien als één van de historische wereldwonderen. Ook Cuzco zelf is erg mooi. Naast haar prachtige ligging midden in de Andes, vind je in deze stad veel koloniale bezienswaardigheden van oude inheemse culturen. Bijvoorbeeld de ruïnes van de Inca's, de Jezuïetenkerk La Compañía en de kathedraal op de Plaza de Armas. Een andere belangrijke toeristische trekpleister in Peru zijn de mysterieuze Nazcalijnen. Deze reusachtige lijnen en geogliefen in het zand van de pampa's zijn alleen vanuit de lucht goed te zien. Het hele gebied rond de stad nazca staat op de Werelderfgoedlijst. Het Titicacameer mag eigenlijk ook niet overgeslagen worden tijdens een reis door Peru. Dit meer, dat zich op de grens met Bolivia bevindt, is met haar ligging op 3810 meter het hoogste zoetwatermeer ter wereld. Prcahtig is het uitzicht op de 42 Uroseilanden. Ook de hoofdstad van het land is een bezoek waard. In Lima staan nog erg veel prachtige bouwwerken uit de koloniale tijd. De oude stad staat op de Werelderfgoedlijst. Twee mooie musea zijn het Museo Ore del Perú (met ornamenten van verschillende Andesvolken) en het oudste en grootste museum van het land het Museo Nacional de Arqueología, Antropología e Historia del Perú, dat de geschiedenis van het land toont.

Reisgidsen Peru

reisgidsen-peru

Koop bovenstaande Peru reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Peru.

 

Door:
Bijgewerkt: 8 juni 2018, 20:34 uur
Categorieën: Zuid-Amerika