Paraguay

Bestemmingsinfo | Zuid-Amerika


Hoofdstad: Asunción
Andere grote steden: Ciudad del Este, Luque en Capiatá
Munteenheid: Paraguayaanse guarani (PYG)
Oppervlakte: 406.752 km²
Inwoners: 6.541.591 (2012)
 

Paraguay is een land in het midden van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noordwesten aan Bolivia, in het oosten aan Brazilië en in het westen, zuiden en zuidoosten aan Argentinië. Paraguay is samen met Bolivia het enige land op het westelijke halfrond zonder kustlijn. Het land is relatief vlak. Het grootste deel (ongeveer zeventig procent) van het land bestaat uit savanne-achtig gebied. In deze regio woont echter slechts vijf procent van de bevolking. De meeste mensen wonen in het zuiden van het land.

De Iguazu watervallen op de grens met Argentinië en Brazilië.

De Iguazu watervallen op de grens met Argentinië en Brazilië.

Reisinformatie Paraguay

Tijdsverschil:
In Paraguay is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 4 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Asunción:
10.555 km
Vliegduur:
Ongeveer 13 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Paraguay is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Paraguay.
Visum:
Nee
Reizen naar Paraguay:

Goedkope vliegtickets Paraguay
Rondreis Paraguay

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Paraguay is Spaans de enige officiële taal. Het grootste deel van de bevolking spreekt echter Guaraní.

Beste reistijd Paraguay

De beste reistijd voor Paraguay is in het voor- en najaar. In de maanden april, mei, september en oktober schommelt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Net als in de overige maanden kan in deze periode het weer ook snel omslaan.

Vaccinaties en inentingen

Voor Paraguay worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Paraguay naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Met het rooms-katholicisme heeft Paraguay een officiële staatsreligie. Ongeveer 90 procent van de bevolking is rooms-katholiek. Daarnaast is een groot deel van de bevolking ook protestants.

Populaire bezienswaardigheden

Paraguay is één van de kleinste en tevens onbekendste landen van Zuid-Amerika. Met Asunción heeft het bovendien een hoofdstad die niet tot de verbeelding spreekt. De stad beschikt over een aantal prachtige kerken, waarvan de gotische kerk van Asunción de mooiste is. Ook erg indrukwekkend is het Panteón Nacional de los Héroes. In dit gebouw, dat een kleine uitvoering van Les Invalides in Parijs is, liggen de nationale helden begraven. Verder is een bezoek aan de botanische tuinen aan te raden. De populairste bezienswaardigheid van Paraguay is de Iguazú watervallen. Deze toeristische trekpleister bevindt zich op het drielandenpunt met Brazilië en Argentinië en bestaat uit ongeveer 300 watervallen. Aan de kant van Argentinië en Brazilië heb je bovendien twee mooie parken die op de Werelderfgoedlijst staan. Minder groot, maar ook erg mooi zijn de Salto Crystal watervallen. In de buurt van de Iguazú watervallen ligt de stad Ciudad del Este. Deze stad is een goed vertrekpunt voor de Monday watervallen en de Itaipudam. Het grootste en mooiste park van Paraguay is het nationale park Cerro Corá. Dit park heeft een uitgestrekte landschap met tropische bossen en rode heuvels.

 

Door:
Bijgewerkt: 8 juni 2018, 20:32 uur
Categorieën: Zuid-Amerika