Papoea-Nieuw-Guinea

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Port Moresby
Andere grote steden: Lae, Arawa en Mount Hagen
Munteenheid: Papoea-Nieuw-Guinese kina (PGK)
Oppervlakte: 462.840 km²
Inwoners: 6.310.129 (2012)
 

Papoea-Nieuw-Guinea is een land in Zuidoost-Azië en het behoort tevens tot de regio Oceanië. Het land neemt het oostelijke deel van het eiland Nieuw-Guinea in beslag. Het westelijke deel is van Indonesië. Ten zuiden van Papoea-Nieuw-Guinea ligt Australië en het land wordt omringt door de Grote Oceaan en de Bismarckzee in het noorden, de Salomonzee in het oosten en de Koraalzee in het zuiden. Ook beschikt het land over enkele eilanden waarvan Nieuw-Ierland, Nieuw-Brittannië en Bougainville de grootste zijn. Het land wordt gedomineerd door bergen die bedekt zijn met regenwouden. Langs de kust is het voornamelijk vlak. Papoea-Nieuw-Guinea ligt in de Ring van Vuur (Ring of Fire) waardoor er geregeld aardbevingen en vulkaanuitbarstingen plaatsvinden.

Reisinformatie Papoea-Nieuw-Guinea

Tijdsverschil:
In Papoea-Nieuw-Guinea is het tijdens onze zomertijd 8 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 9 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Port Moresby:
14.175 km
Vliegduur:
Ongeveer 17 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Papoea-Nieuw-Guinea is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Papoea-Nieuw-Guinea.
Visum:
Ja
 

Talen

In Papoea-Nieuw-Guinea is Engels de enige officiële taal. Daarnaast worden nog meer dan 800 andere (Papoea)talen gesproken zoals Hiri Motu en Tok Pisin.

Beste reistijd Papoea-Nieuw-Guinea

De beste reistijd voor Papoea-Nieuw-Guinea is in de maanden mei, juni, oktober en november. Het is dan net als de rest van het jaar ongeveer 30 graden, maar je ontwijkt er het grootste deel van de moessontijd mee, die in het noorden van december tot maart duurt en in het zuiden van mei tot oktober.

Vaccinaties en inentingen

Voor Papoea-Nieuw-Guinea worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Papoea-Nieuw-Guinea naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

In Papoea-Nieuw-Guinea is vrijwel de gehele bevolking christelijk (ongeveer 95 procent). Hiervan is de rooms-katholieke kerk de grootste met 27 procent. Met het bahaigeloof heeft Papoea-Nieuw-Guinea ook een niet-christelijke stroming (3 procent).

Populaire bezienswaardigheden

Papoea-Nieuw-Guinea is een land met een fascinerende cultuur en natuur. Er wonen veel stammen met ieder hun eigen taal en tradities. Door de aanwezigheid van bergen, vulkanen, watervallen, regenwouden en valleien zal een reis naar Papoea-Nieuw-Guinea onvergetelijk zijn. Met Port Moresby beschikt het land bovendien over een gezellige hoofdstad. Enkele populaire bezienswaardigheden zijn het parlement, de botanische tuinen, de dagelijkse Koki markt en het nationale museum. Vanuit de stad kun je via de Kokada Trail een prachtige wandeling door de jungle maken. Voor de kust van Port Moresby kunnen watersporters hun hart ophalen. Een andere mooie stad is de havenstad Lae. Vanaf de nabijgelegen berg Lunaman heb je een mooi uitzicht over de vallei van Markham en de baai in de Golf van Huon. Lae heeft een prachtige botanische tuin en goede mogelijkheden voor duikexcursies in de buurt. Het mooiste gebied van Papoea-Nieuw-Guinea is ongetwijfeld de Sepik regio rond de gelijknamige Sepik-rivier. Dit gebied bestaat uit dichte jungle en moerassen in hier bevinden zich nog traditionele dorpjes. Ook leven hier heel veel diersoorten. Een goed vertrekpunt is de stad Madang. Veel stranden in Papoea-Nieuw-Guinea zijn zwart, door de vulkanische oorsprong van het land. Bij Malolo To Hansa Bay & On To Watam kun je desondanks goed zwemmen. De mooiste stranden van Papoea-Nieuw-Guinea bevinden zich op de eilanden. Op Nieuw-Ierland, Nieuw-Brittannië en Bougainville zijn de stranden wit en het water helder.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:24 uur
Categorieën: Azië