Panama

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Panama-Stad
Andere grote steden: San Miguelito, Colón en David
Munteenheid: Panamese balboa (PAB)
Oppervlakte: 75.417 km²
Inwoners: 3.510.045 (2012)
 

Panama is een land in Midden-Amerika en behoort tot Noord-Amerika. Het land grenst in het westen aan Costa Rica en in het oosten aan Colombia. Verder heeft het in het noorden een lange kustlijn aan de Caribische Zee en in het zuiden aan de Grote Oceaan en de Golf van Panama. Het land is vooral bekend door het Panamakanaal, dat een doorsteek mogelijk maakt tussen beide zeeën. Voor de kust heeft Panama een aantal eilanden. Het vasteland wordt van west naar oost volledig gedomineerd door een bergkam en veel bossen. In het westen liggen de hoogste bergen. Deze worden lager naar het oosten toe. De kustgebieden zijn vlak.

De San Blas archipel (Foto: Johnny Templing)

De San Blas archipel (Foto: Johnny Templing)

Reisinformatie Panama

Tijdsverschil:
In Panama is het tijdens onze zomertijd 7 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er 6 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Panama-Stad:
8850 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Panama is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na aankomst in Panama.
Visum:

Nee

Reizen naar Panama:

Goedkope vliegtickets Panama
Vakantie en rondreizen Panama

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Panama is Spaans de enige officiële taal. Daarnaast worden er ook verschillende lokale talen gesproken.

Beste reistijd Panama

De beste reistijd voor Panama is in de wintermaanden. In januari, februari en maart is het met 30 tot 35 graden warm, maar er valt vrijwel geen regen. In tegenstelling tot de andere maanden in het jaar.

Vaccinaties en inentingen

Voor Panama worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Panama naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van Panama hangt christelijke religies aan. Ongeveer 80 procent van de inwoners is rooms-katholiek. Ook zijn er veel protestanten in Panama (15 procent). Daarnaast is er een kleine groep met het bahaigeloof.

Populaire bezienswaardigheden

Wie Panama zegt, zegt Panamakanaal. Het land is wereldberoemd door dit tachtig kilometer lange kanaal die de Caribische Zee en de Grote Oceaan met elkaar verbindt, waardoor schepen niet meer om het hele continent hoeven heen te varen. Vanaf het uitkijkpunt Miraflores heb je een prachtig uitzicht over de sluizen en het kanaal. Ook is het mogelijk om een cruise door het kanaal te maken. Met het nationale park Darien beschikt Panama over een mooi park. Dit park bevindt zich in een bergachtig regenwoud en ligt gedeeltelijk in Colombia. In het park leven krokodillen, kikkers en mooie vogels. Ook het Golfo de Chiriquí National Park, in het westen van het land, is erg mooi. Hier vind je watervallen, zandstranden en adembenemende heuvels. In de buurt van dit park ligt het stadje Boquete, dat bekend is om haar aangename frisse klimaat. Vanuit deze plaats worden verschillende koffietours naar de koffiebranderijen aangeboden. Ten noordwesten van Panama ligt de Bocas del Toro-archipel. De eilanden van deze archipel zijn erg populair tijdens een Panama vakantie en beschikken over goede accomodaties. Een andere eilandengroep zijn de San Blas-eilanden. Op deze eilanden leven de Kuna-indianen en kun je zien hoe de oorspronkelijke bewoners van Panama leven. Heel anders is de hoofdstad van het land, Panama-Stad. Deze stad wordt tegenwoordig gedomineerd door hoge wolkenkrabbers. De ruïnes van het oude centrum, dat in 1671 werd verwoest, staan op de Werelderfgoedlijst en zijn te bezoeken. Dit gedeelte heet Panama Viejo.

Reisgidsen Panama

reisgidsen panama

Koop bovenstaande Panama reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Panama.

 

Door:
Bijgewerkt: 8 juni 2018, 20:29 uur
Categorieën: Noord-Amerika