Palau

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Ngerulmud
Andere grote steden: Koror, Galap en Melekeok
Munteenheid: Amerikaanse dollar (USD)
Oppervlakte: 459 km²
Inwoners: 21.032 (2012)
 

Palau (of Belau) is een eilandengroep en land in Oceanië in het noorden van het Australische continent. Het land ligt in de Grote Oceaan en maakt deel uit van de regio Micronesië. Palau neemt het westelijke deel van de eilandengroep Carolinen in beslag. Het oosten is ingenomen door het land Micronesia. Verder wordt Palau omringt door de Filipijnen in het westen en Indonesië in het zuiden. Palau bestaat in totaal uit 340 eilanden, waarvan ongeveer twaalf bewoond zijn. Het grootste deel van de eilanden is van vulkanische oorsprong. Het eiland Babeldaob is het grootste eiland en neemt ongeveer tachtig procent van het land in. Hoewel Ngerulmud de hoofdstad is, is Koror de grootste stad van Palau.

Reisinformatie Palau

Tijdsverschil:
Op Palau is het tijdens onze zomertijd 7 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 8 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Ngerulmud:
11.850 km
Vliegduur:
Ongeveer 16 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Palau is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 1 maand geldig is na vertrek van Micronesia.
Visum:
Ja (wordt verstrekt bij aankomst op Palau)
 

Talen

Op Palau zijn Engels en Palauaans de officiële talen. Daarnaast worden nog heel andere talen zoals Tobiaans, Sonsorolees en Japans gesproken.

Beste reistijd Palau

De beste reistijd voor Palau is in januari, februari en maart. Net als in de overige maanden is het dan ongeveer 30 graden op de eilanden. Hoewel er ook in deze maanden veel regen kan vallen ontwijk je er de natste maanden september, oktober en november mee.

Vaccinaties en inentingen

Voor Palau worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Palau naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van Palau hangt christelijke religies aan. De rooms-katholieke kerk is met 50 procent het beste vertegenwoordigd. Ongeveer 20 procent is protestants.

Populaire bezienswaardigheden

Palau is vooral bekend om haar witte zandstranden en helderblauwe water. De meeste toeristen zullen Palau dan ook aandoen vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. De tropische eilanden beschikken namelijk over prachtige koraalriffen en een mooie onderwaterwereld. Voornamelijk in de buurt van de zogenaamde Rock eilanden. Maar als je niet nat wil worden heeft het land ook veel te bieden. In de prachtige natuur leven exotische vogels en krokodillen en je vindt er mooie orchideeën. De meeste hotels in het land staan in de grootste stad Koror. Elders in het land vind je ook leuke bungalows die je kunt huren. Leuke activiteiten op Palau zijn de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen, een helikoptervlucht boven de eilanden te maken en aan kano- en kajaktochten deel te nemen. In de vorm van het Cultural Center kun je meer over de geschiedenis en cultuur van Palau te weten komen.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:22 uur
Categorieën: Australië