Pakistan

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Islamabad
Andere grote steden: Karachi, Lahore en Faisalabad
Munteenheid: Pakistaanse rupee (PKR)
Oppervlakte: 796.095 km²
Inwoners: 190.291.129 (2012)
 

Pakistan is een land in het midden van Zuid-Azië. Het land grenst in het zuidwesten aan Iran, in het noordwesten aan Afghanistan, in het noorden aan China en in het oosten aan India. Verder heeft het een kustlijn aan de Arabische Zee. Hoewel Islamabad de hoofdstad van Pakistan is, is Karachi de grootste stad van het land. Pakistan is het zesde grootste land ter wereld naar inwoneraantal. Het noorden van het land is erg bergachtig, waarvan de K2 en Kasjmir tot de hoogste van de wereld behoren. Het zuiden van het land wordt gedomineerd door woestijnen. Ook heb je hier het Kirthargebergte.

Reisinformatie Pakistan

Tijdsverschil:
In Pakistan is het tijdens onze zomertijd 3 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 4 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Islamabad:
5685 km
Vliegduur:
Ongeveer 8 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Pakistan is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Pakistan.
Visum:
Ja
 

Talen

In Pakistan zijn Engels en Urdu de officiële talen. Daarnaast worden er verschillende andere lokale talen gesproken zoals Sindhi, Pasjtoe, Beloetsji en Kasjmiri.

Beste reistijd Pakistan

De beste reistijd voor het noorden van Pakistan is in het voor- en najaar (april, september en oktober). In de bergen is het dan gemiddeld 30 graden. In de zomer valt hier veel regen. Je kunt het beste in de winter naar het zuiden van Pakistan. Tussen november en februari is het daar met gemiddeld 30 graden nog goed uit te houden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Pakistan worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Pakistan naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 95 procent van de bevolking van Pakistan is moslim. Hiervan is het grootste deel soennitisch. Verder wordt ook het hindoeïsme, christendom, sikhisme en boeddhisme aangehangen.

Populaire bezienswaardigheden

Hoewel Islamabad de hoofdstad van Pakistan is, is Karachi de grootste stad van het land en het economische centrum. In Islamabad vind je het mooie Pakistan Museum of Natural History en de Shah Faisal Moskee, maar havenstad Karachi heeft meer bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld in het Britse hart van de stad, Sadar. Mooi is hier onder andere Mazar-e-Quaid. Dit mausoleum van Mohammed Ali Jinnah, de stichter van Pakistan, is volledig bedekt met wit marmer. Andere leuke bezienswaardigheden in Karachi zijn de vele markten en de vishaven. Bij karachi heb je ook verschillende mooie stranden. De mooiste stranden zijn Clifton Beach, Sandspit Beach en French Beach. Lahore, op de grens met India, is een bijzondere stad. In Lahore staan de mooiste islamitische gebouwen van het land, waaronder de Minar-e-Pakistan, een zestig meter hoge minaret. De Shalimar Gardens zijn zelfs op de Werelderfgoedlijst gezet. Het grootste deel van het land bestaat uit woestijnen. In het noorden gaat dit over in de hoogste bergen ter wereld, zoals de Himalaya. Het land beschikt ook over een aantal nationale parken. Bijvoorbeeld het Ayubia Nationaal Park. Hier bevinden zich meerdere bossen en er leven vogels als de arend en de gier, maar ook zoogdieren als de zwarte beer, de vliegende eekhoorn en de luipaard. Een ander mooi park is het nationale park Chinji.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:22 uur
Categorieën: Azië