Oostenrijk

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Wenen
Andere grote steden: Graz, Linz en Salzburg
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 83.871 km²
Inwoners: 8.219.743 (2012)
 

Oostenrijk is een land in het midden van Europa. Het land grenst aan maar liefst acht landen. In het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije, in het zuiden aan Slovenië en Italië en in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein. Het land ligt voor een groot deel, ongeveer driekwart, in de Alpen en slechts dertig procent ligt onder de 500 meter. Het laagste punt van Oostenrijk ligt op 114 meter boven zeeniveau in Burgenland en de hoogste berg van het land is de Großglockner met 3798 meter. Het land heeft geen kustlijn of grote meren. De belangrijkste rivier van het land is de Donau.

Oostenrijk, wintersportland bij uitstek.

Oostenrijk, wintersportland bij uitstek.

Reisinformatie Oostenrijk

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Oostenrijk.
Afstand A'dam-Wenen:
935 km
Vliegduur:
Ongeveer 1 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Oostenrijk is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:

Nee

Reizen naar Oostenrijk:

Goedkope vliegtickets Oostenrijk
Vakantie en rondreizen Oostenrijk

Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.

 

Talen

In Oostenrijk is Duits de enige officiële taal. Daarnaast worden nog wat verschillende andere talen in Oostenrijk gesproken zoals Hongaars en Sloveens.

Beste reistijd Oostenrijk

De beste reistijd voor Oostenrijk is, los van het wintersportseizoen, tussen mei en september. De gemiddelde temperatuur schommelt die periode tussen de 20 en 25 graden, hoewel het hoog in de bergen dan nog steeds erg koud kan worden. De grootste kans op zon heb je in juli en augustus.

Wegenvignet of tol

Er is een wegenvignet vereist voor het rijden op alle autosnelwegen in Oostenrijk (uitgezonderd een aantal Sondermautstrecken waar geen vignetplicht geldt, maar wel tol betaald moet worden). Er zijn vignetten voor 10 dagen, 2 maanden en een jaar. Het vignet is te koop aan de Oostenrijkse grens, bij de postkantoren en tankstations in Oostenrijk en bij de ANWB in Nederland.

Vaccinaties en inentingen

Voor Oostenrijk worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Oostenrijk naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Met ongeveer 60 procent van de bevolking van Oostenrijk is het rooms-katholicisme veruit de grootste religie in het land. Daarnaast zijn er ook nog wat protestanten (vooral luthers), moslims en niet-gelovigen.

Populaire bezienswaardigheden

Oostenrijk is het populairste wintersportland onder Nederlanders. Jaarlijks trekken vele mensen richting de Alpen om daar de latten onder te binden. Populaire skigebieden zijn die van Tirol, Vorarlberg en Salzburgerland. In de zomermaanden is het grootste deel van deze bergen sneeuwvrij, maar zijn de meeste liften gewoon in gebruik. In de Oostenrijkse Alpen kunnen dan mooie wandelingen gemaakt worden over de uitstekend uitgestippelde wandelroutes. Bijvoorbeeld in de omgeving van Kaprun en de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner, met haar eeuwige sneeuw. Een andere mooie bestemming is het Bodenmeer (Bodensee), in het noorden van het land. Ook het Neusiedler Meer is de moeite waard. In het nationale park Hohe Tauern, middenin de Alpen, kun je gletsjers en indrukwekkende rotswanden bekijken. Met Salzburg beschikt het land over een populaire bestemming voor een stedentrip. In deze stad staat het geboortehuis van Mozart en door de hele stad proef je zijn 'aanwezigheid'. Ook heel mooi is de Salzburger Dom. De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Wenen heeft met het MuseumsQuartier een gebied van 60 km² aan cultuur. Zo vind je hier verschillende grote musea. Met de grote Stephansdom en de knussere Franciscanenkerk heeft het bovendien twee indrukwekkende religieuze gebouwen.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 21:26 uur
Categorieën: Europa