Noord-Korea

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Pyongyang
Andere grote steden: Hamhŭng, Chongjin en Namp'o
Munteenheid: Noord-Koreaanse won (KPW)
Oppervlakte: 120.538 km²
Inwoners: 24.589.122 (2012)
 

Noord-Korea, officieel de Democratische Volksrepubliek Korea, is een land op het Koreaans Schiereiland in het oosten van Azië. Het land grenst in het noordoosten aan Rusland, in het noordwesten aan China en in het zuiden aan Zuid-Korea. Verder heeft het in het westen een kustlijn aan de Gele Zee en in het oosten aan de Japanse Zee. Noord-Korea is ontstaan door een splitsing van Korea in een zuidelijk en noordelijk deel. Het landschap wordt gedomineerd door bergen en heuvels. Slechts op kleine plekken bevinden zich plateaus. Het land kent een dictatuur en de grenzen van het land worden streng bewaakt. Ook het toerisme wordt niet gestimuleerd. Slechts kleine gebieden zijn opengesteld voor toeristen, die tijdens hun hele verblijf aan de hand worden genomen door een aangewezen (en door de staat gecontroleerde) Noord-Koreaanse gids.

Reisinformatie Noord-Korea

Tijdsverschil:
In Noord-Korea is het tijdens onze zomertijd 7 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 8 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Pyongyang:
8370 km
Vliegduur:
Ongeveer 10 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Noord-Korea is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Noord-Korea.
Visum:
Ja
 

Talen

In Noord-Korea is Koreaans de enige officiële taal.

Beste reistijd Noord-Korea

De beste reistijd voor Noord-Korea is in het voor- en najaar. In de maanden april, mei, juni, september en oktober wordt het gemiddeld 22 graden. Hoewel de zomermaanden de lekkerste zijn qua temperatuur valt er dan ook veruit de meeste regen.

Vaccinaties en inentingen

Voor Noord-Korea worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Noord-Korea naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Hoewel in Noord-Korea officieel een vrijheid van godsdienst geldt, worden alle religieuze activiteiten hard gestraft. Cijfers van de huidige situatie zijn dus niet bekend, maar voor de communistische tijd waren het boeddhisme en het christendom de grootste religies.

Populaire bezienswaardigheden

Alle toeristen die een bezoek brengen aan Noord-Korea worden tijdens hun volledige verblijf in het land aan de hand genomen door een Noord-Koreaanse gids van een reisbureau die eigendom is van de staat. Het is niet mogelijk om zelfstandig te reizen. Dit is één van de redenen waarom weinig toeristen naar Noord-Korea gaan. Enkele bezienswaardigheden in hoofdstad Pyongyang zijn de overblijfselen van de oude stadsmuren, enkele boeddhistische tempels, het bronzen standbeeld van de oude leider Kim Il-sung en het grote Kim Il-sung plein. Daarnaast kun je ook de Juche-toren en het monument voor de hereniging van beide Korea's bekijken. Buiten Pyongyang word je meegenomen naar de heilige berg Paektusan, in het noorden van het land. Ook mag je naar Mangyongdae, twaalf kilometer ten zuiden van Pyongyang. Hier kun je onder andere de geboortehut van Kim Il-sung bekijken en het historische museum van de revolutie bezoeken. Ook het prachtige nationale park Kumgangsan en de berg Myohyangsan staan vaak op de rol.

Reisgidsen Noord-Korea

reisgidsen-noord-korea

Koop bovenstaande Noord-Korea reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Noord-Korea.

 

Door:
Bijgewerkt: 12 augustus 2014, 9:57 uur
Categorieën: Azië