Nigeria

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Abuja
Andere grote steden: Lagos, Kano, Ibadan en Kaduna
Munteenheid: Nigeriaanse naira (NGN)
Oppervlakte: 923.768 km²
Inwoners: 170.123.740 (2012)
 

Nigeria is een land in het westen van Afrika. In het zuiden heeft het een kustlijn aan de Golf van Guinee (Atlantische Oceaan). Verder wordt het ingesloten door Benin in het westen, Niger in het noorden, Tsjaad in het noordoosten en Kameroen in het oosten. Hoewel Lagos veruit de grootste stad van het land is, is Abuja sinds 1991 de hoofdstad van Nigeria. Tot die tijd was Lagos de hoofdstad. Nigeria heeft een gevarieerd landschap. Langs de kust zijn er veel mangrovemoerassen, het midden van het land wordt gedomineerd door een heuvellandschap en tropische regenwouden en het noorden bestaat uit plateaus met savannegebieden en grassteppe. In het oosten van het land, langs de grens met Kameroen, bevinden zich enkele bergen.

Reisinformatie Nigeria

Tijdsverschil:
In Nigeria is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Abuja:
4825 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Nigeria is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij de visumaanvraag voor Nigeria.
Visum:
Ja
 

Talen

In Nigeria zijn Engels en Hausa de officiële talen. Daarnaast worden nog verschillende lokale talen en dialecten gesproken.

Beste reistijd Nigeria

De beste reistijd voor Nigeria is tussen november en januari. Het is dan ongeveer 31 graden. Dat is ongeveer net zo warm als in de andere maanden, maar je ontwijkt er het regenseizoen mee, dat in Nigeria in de maanden juni tot september plaats vindt.

Vaccinaties en inentingen

Voor Nigeria zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Nigeria naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Nigeria heeft twee grote godsdiensten. Ongeveer 50 procent van de bevolking is moslim en 48 procent is christelijk. De overige 2 procent hangt andere (inheemse) religies aan.

Populaire bezienswaardigheden

Hoewel Abuja de hoofdstad van het land is, is Lagos veruit de grootste stad en het culturele en economische centrum. Lagos ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft met het eiland Onikan voor de kust een mooie trekpleister. Op dit eiland bevinden zich het nationale museum en het nationale theater. Een mooie stad in Nigeria is Jos. Deze stad, in het midden van het land, heeft een mooi openluchtmuseum en is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Assob watervallen. Een andere mooie Nigeriaanse stad is Kano, in het noorden van het land. In de oude stad staat het voormalige paleis van de emir. Daarnaast is de lokale markt ook een lust voor het oog. Nigeria heeft daarnaast ook prachtige natuur. De mooiste plek is misschien wel het heilige bos Osun-Osogbo, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Hier kun je heiligdommen, beelden en kunstwerken van verschillende goden bekijken. Voor wildlife ga je naar het nationale park Yankari. Hier leven onder andere luipaarden, leeuwen, hyena's en bavianen.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:16 uur
Categorieën: Afrika