Niger

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Niamey
Andere grote steden: Zinder, Maradi en Agadez
Munteenheid: CFA-frank (XOF)
Oppervlakte: 1.267.000 km²
Inwoners: 16.344.687 (2012)
 

Niger is een land in het noorden van Afrika en ligt in het zuiden van de Sahara. Verder wordt het land ingesloten door Algerije en Libië in het noorden, door Tsjaad in het oosten, door Nigeria en Benin in het zuiden en door Burkina Faso en Mali in het westen. De naam van het land is afgeleid van de rivier de Niger die in het zuidwesten door het land stroomt. Het noorden en midden van het land worden gedomineerd door de Saharawoestijn. Daarnaast bevinden zich in het midden van Niger een aantal vulkanische bergen. Het zuiden van het land bestaat voornamelijk uit vlaktes en laagland.

Reisinformatie Niger

Tijdsverschil:
In Niger is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Niamey:
4330 km
Vliegduur:
Ongeveer 5 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Niger is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Niger.
Visum:
Ja
 

Talen

In Niger is Frans de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende talen en dialecten gesproken. De meest voorkomende talen zijn Djerma en Hausa.

Beste reistijd Niger

De beste reistijd voor Niger is tussen november en februari. Het is dan ongeveer 33 graden. In de andere maanden, met name tussen maart en juni, wordt het met gemak 40 graden in Niger. Het regenseizoen vindt in Niger plaats in de maanden juli en augustus.

Vaccinaties en inentingen

Voor Niger zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Niger naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 80 procent van de bevolking is moslim en daarmee is de islam de grootste godsdienst in Niger. Daarnaast zijn er nog christenen en hangt een deel traditionele religies aan.

Populaire bezienswaardigheden

De meeste toeristen die Niger aandoen brengen op z'n minst een bezoek aan het W National Park. Dit park ligt in drie landen (Benin, Burkina Faso en Niger) en beschikt over een grote diversiteit aan wildlife. Zo kun je er olifanten, leeuwen, waterbuffels en hyena's spotten. Een andere belangrijke toeristische trekpleister in Niger is het Air-gebergte en de aangrenzende Ténéréwoestijn. In deze woestijn zijn de 400 meter hoge zandduinen van Tennet zeker de moeite waard. UNESCO heeft deze duinen op de lijst van bedreigde wereldwonderen geplaatst. Niet ver van het Air-gebergte ligt de plaats Agadez. In deze stad zijn vooral de 500 jaar oude minaret en de markt interessant om te bekijken. Agadez is van oorsprong een karavaanstad en daar is nog veel van terug te zien. Een andere interessante plaats is de tweede stad van het land, Zinder. In Zinder, vlakbij de grens met Nigeria, staan prachtig beschilderde huizen met een Soedanese klei-architectuur. Daarnaast is ook het paleis van de Sultan een bezoek waard. Tot slot hoofdstad Niamey, waar je zeker naar de botanische tuinen met dinosauriërskeletten moet gaan en de grote moskee en het nationale museum niet mag overslaan.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:15 uur
Categorieën: Afrika