Nieuw-Zeeland

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Wellington
Andere grote steden: Auckland, Christchurch, Hamilton en Dunedin
Munteenheid: Nieuw-Zeelandse dollar (NZD)
Oppervlakte: 270.467 km²
Inwoners: 4.327.944 (2012)
 

Nieuw-Zeeland is een land en eilandengroep gelegen in de Grote Oceaan en onderdeel van het continent Australië. Het bestaat uit het Noordereiland en het Zuidereiland en enkele kleine eilanden(groepen) zoals ‘Hauraki Gulf Islands’. Het Noordereiland en het Zuidereiland worden gescheiden door de zeestraat ‘Straat Cook’. Het dichtstbijzijnde buurland van Nieuw-Zeeland is Australië. In het noorden liggen Tonga, Fiji en het Franse Nieuw-Caledonië. Nieuw-Zeeland heeft een afwisselend landschap. Een deel van het land bestaat uit regenwoud en daarnaast zijn er bossen, lege vlakten en zandstranden. Voorheen bestond het grootste gedeelte van Noordereiland uit kauri-bossen maar door de houtkap is dat aanzienlijk minder geworden. Nieuw-Zeeland kent meerdere bergketens. De Nieuw-Zeelandse Alpen is de grootste bergketen gelegen op Zuidereiland, grenzend aan Noordereiland. De grootste berg, Mount Cook, is 3754 meter hoog. Het Noordereiland is minder bergachtig. De bergen op dit eiland zijn veelal vulkanisch.

De natuur in Nieuw-Zeeland is overweldigend, zoals hier bij Wanaka.

De natuur in Nieuw-Zeeland is overweldigend, zoals hier bij Wanaka.

Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Tijdsverschil:
In Nieuw-Zeeland is het tijdens onze wintertijd 12 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is er 10 uur tijdsverschil. Op de Chathameilanden is het tijdens onze wintertijd 12 uur en 45 minuten later dan in Nederland (tijdens onze wintertijd 10 uur en 45 minuten).
Afstand A'dam-Wellington:
18.595 km
Vliegduur:
Ongeveer 22 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Nieuw-Zeeland is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Nieuw-Zeeland.
Visum:
Nee
Reizen naar Nieuw-Zeeland:

Goedkope vliegtickets Nieuw-Zeeland
Vakantie en rondreizen Nieuw-Zeeland

 

Talen

In Nieuw-Zeeland zijn Engels en Maori de officiële talen. Daarnaast worden er nog vele andere talen gesproken, zoals Nederlands, aangezien er veel emigranten in Nieuw-Zeeland wonen.

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Het klimaat in Nieuw-Zeeland is erg wisselvallig. De beste reistijd in Nieuw-Zeeland is tussen december en februari en van mei tot en met augustus. De temperatuur schommelt in de zomermaanden tussen de 19 en 24 graden en in de winter tussen de 10 en 15 graden. Op Zuidereiland is de temperatuur gemiddeld vijf graden kouder dan Noordereiland. De temperatuur ligt in de hoger gelegen gebieden het hele jaar door onder het vriespunt.

Vaccinaties en inentingen

Voor Nieuw-Zeeland zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Nieuw-Zeeland naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Meer dan de helft van de bevolking van Nieuw-Zeeland is christelijk en daarmee is het de belangrijkste godsdienst van het land.

Populaire bezienswaardigheden

Nieuw-Zeeland staat voornamelijk bekend om haar prachtige natuurschoon. Niet voor niets hebben de filmopnames van de trilogie The Lord of the Rings grotendeels hier plaatsgevonden. Het land beschikt over (vulkanische) bergen, meren, zandstranden, bossen en vele regenwouden. Nieuw-Zeeland is hét wandelland bij uitstek. Over het hele land zijn honderden wandelroutes uitgezet. De negen mooiste wandelroutes zijn uitgeroepen tot de Great Walks van Nieuw-Zeeland.

Noordereiland
Op het kleinere Noordereiland vind je vele actieve vulkanen en thermale bronnen. Deze heilzame bronnen, modderbaden en watergeisers zijn zeer in trek bij toeristen. Een bijzondere bestemming is het park Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, dichtbij de stad Rotorua. Nieuw-Zeeland is zeer geliefd bij forelvissers. Een populaire forelvisbestemming is het Taupomeer, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. Op het Noordereiland zijn ook enkele skigebieden te vinden maar het grootste skigebied ligt op het Zuidereiland. Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, ligt in het zuiden van het Noordereiland. Evenals de grote steden Auckland en Hamilton. In Wellington kan je een bezoek brengen aan het Nationale museum. Dit is één van de grootste musea ter wereld dat verschillende collecties herbergt.

Zuidereiland
Op het Zuidereiland liggen de Nieuw-Zeelandse Alpen waar je van juni tot en met oktober kan skiën. Qua omvang is het niet vergelijkbaar met het Europese Alpengebied maar door de prachtige omgeving is het bijzonder om in deze prachtige omgeving op de latten te staan. Op het Zuidereiland ligt tevens één van de beste plekken om walvissen te spotten. Goed vertrekpunt voor een walvisexcursie is de badplaats Kaikoura. De grootste stad van het Zuidereiland is Christchurch, dat bekend staat om haar vele parken. Daarnaast is de Schots aandoende studentenstad Dunedin een bezoek waard. De kleine stad Queenstown is een goede uitvalsbasis voor extreme en avontuurlijke sporten zoals bungeejumpen en zorbing.

Reisgidsen Nieuw-Zeeland

reisgidsen-nieuw-zeeland

Koop bovenstaande Nieuw-Zeeland reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Nieuw-Zeeland.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 22:17 uur
Categorieën: Australië